Доступність посилання

ТОП новини

Про заяву народного депутата С. Ратушняка.


Тарас Марусик Про заяву народного депутата С. Ратушняка.

Київ, 6 жовтня 2003 року.

Тарас Марусик

Інформаційні агентства і прес-служба блоку партій "Наша Україна" поширили безпрецедентні заяви народних депутатів Сергія Ратушняка і Тараса Чорновола. Як відомо, Сергій Ратушняк перейшов із більшості і минулої п’ятниці став членом очолюваної Віктором Ющенком фракції "Наша Україна". Вищезгадані народні депутати оприлюднили суми, які будуть запропоновані депутатам за підтримку законопроекту про внесення змін до Конституції в частині обрання Президента Верховною Радою.

На початку розмови я попросив Сергія Ратушняка пояснити мотиви свого переходу в “Нашу Україну”.

Сергій Ратушняк

По-перше, я хотів би нагадати, що 7 вересня минулого року в газеті “Ріо” в Закарпатті я надрукував свій відкритий лист до В.Ющенка, де сказав: “У Вас, Віктор Андрійович, безумовно не дуже добре оточення. Коли Вам буде важко, ми до Вас прийдемо”. І це відбулося. І.С.Плющ і я прийшли до нього тоді, коли йому важко. Але тяжко не тільки йому. Я вважаю, що тяжко зараз Україні.

Я з 94-го року так чи інакше беру участь в усіх політичних подіях на Україні. В 94-му я щиро працював проти Кравчука, який уже тоді практично під динаміською командою не сидів, а лежав. Моє ставлення до Кравчука цими роками тільки поглиблювалося. Працював на Кучму і вважав, що це краще. Свідомо це робив. Досяг 44,5% по обласному центру в Ужгороді. До речі, Л.Д.Кучма мене навіть на каву не запросив за це. А міг би хоча б подякувати.

В 99-му я вважав, що краще було б, щоб був Мороз. Але зараз так гостро стоїть ситуація, коли є загроза практично поневолення всієї держави України і узурпації влади партією, яка оголосила себе партією влади, яка за своїми принципами, методами опрацювання і методами досягнення своєї мети є суто фашистською партією. Вони мають свого Гітлера і Гебельса в одній особі, відомого адвоката, менеджера кризового. І зараз йде загроза захоплення влади саме цією партією.

Що ж буде стосуватися опозиції (таких, як я), то вони будуть просто фізично знищені. Це загроза всій Україні, кожному громадянину, незалежно від національності, і загроза моїм дітям і внукам. І задля цього я перейшов , щоб Ющенко переміг на виборах.

Тому я в собі переламав тенденцію переносити свої симпатії і антипатії на персоналії, які є навколо Ющенка. Я вважаю, що це не тільки другорядне, а третьорядне чи четверторядне питання. Сьогодні основне питання – врятувати Україну. Я тому вважаю, що альтернативи Ющенку немає. Я хочу, щоб він переміг. Я хочу щиро жити в кращій країні, де єдине правило для всіх. Я хочу жити в нормальній країні.

Тарас Марусик

А ось що сказав народний депутат про хабарі народним обранцям за потрібний варіант конституційної реформи:

Сергій Ратушняк

Зараз так звані проекти реформ політичних, які продукуються Банковою( тим же кризисником), - ви подивіться на три проекти! Вони ж у голові одній не вкладаються: Лебідь, Рак і Щука! На роздвоєння, розтроєння особистості, що є тяжким діагнозом!

Йдуть хабарі. Хабар один озвучив Гавриш нібито зі своїм проектом реформ – це 1,5 року продовження повноважень народних депутатів. Це перший хабар, політичний.

Тарас Марусик

Сергій Ратушняк – про інший вид хабаря.

Сергій Ратушняк

Ще за один голос старту проголошено 1 000 000 доларів хабара готівкою. Я думаю, що це не так багато. 300 000 000 – це середній завод, один із тих сотень, які були вкрадені цією партією влади. Вони будуть спроможні розрахуватися. У них свої податківці, адміністративного ресурсу дві третіх, контроль контрабанди, контроль на лобійованих законах (суто злодійських), які проштовхуються через більшість.

Тарас Марусик

Говорив народний депутат України, новий член фракції “Наша Україна” Сергій Ратушняк.

До речі, як повідомила прес-служба блоку партій "Наша Україна", інший народний депутат, Тарас Чорновіл, заявив сьогодні, що парламентарям від більшості запропонують хабар у розмірі до 2 мільйонів доларів. Депутат вважає, що саме Ігор Бакай, новий голова Державного управління справами, платитиме гроші депутатам, оскільки, на думку Чорновола, передавати цю функцію Соціал-демократичній партії (об''єднаній) або Партії реґіонів небезпечно для Кучми.

Радіо “Свобода” пропонувало кільком особам, у тому числі й народним депутатам від більшості і політологам,як вважається, з провладними поглядами, висловити свою думку з цього приводу, однак, за словами помічників, їхні мобільні телефони були від’єднані. Лише помічниця координатора більшості Степана Гавриша сказала, що він летить у літаку до Ізраїлю, тому зв’язатися з ним неможливо.

Сповідуючи засади об’єктивності, ми надамо час для відповіді будь-якій особі, про яку йшлося в заявах народних депутатів Ратушняка і Чорновола.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG