Доступність посилання

ТОП новини

У Керченській протоці на острові Тузлі сьогодні відкрита нова прикордонна застава. Урочисто її відкрили голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, міністр транспорту Георгій Кирпа і спікер кримського парламенту Борис Дейч


-- no author -- Міністр транспорту Георгій Кирпа заявив, що між українською косою Тузлою і російською дамбою в Керченській протоці необхідно будувати канал.

Міністр транспорту Георгій Кирпа заявив, що між українською косою Тузлою і російською дамбою в Керченській протоці необхідно будувати канал.

За його словами, через зведення дамби порушений перетік води з Азовського у Чорне море, що проходив по мілководдю між Тузлою і Таманським півостровом. А будівництво каналу дозволить збільшити потік води через проміжок, що залишився між косою і дамбою. На думку Кирпи, коса Тузла не розмивається через російську дамбу.

Росія почала зводити греблю від Таманського півострова до української коси Тузли наприкінці вересня, пояснюючи це виникненням екологічних проблем. Зараз будівництво дамби у бік Тузли призупинене.
XS
SM
MD
LG