Доступність посилання

ТОП новини

Гамбурзький боксерський клуб “Universum” робить ставку на українців.


Надія Кандиба Гамбурзький боксерський клуб “Universum” робить ставку на українців.

Німеччина, 5 вересня 2003 – Віталій та Володимир Клички отримали серйозну конкуренцію у власному боксерському клубі. Нещодавно гамбурзький “Universum” підписав контракт зі ще одним талановитим українцем – Тарасом Біденком. Тим часом Віталій Кличко готується до чи не найважливішого в своїй кар’єрі бою, який цими вихідними відбудеться в Нью-Йорку.

Багатьом німцям у неділю доведеться прокинутися ще до світанку для того, щоб побачити поєдинок свого улюбленця, українського боксера Віталія Кличка, інтереси якого вже не один рік представляє гамбурзький боксерський клуб “Universum”. Сьомого грудня о п’ятій годині ранку (за часом Німеччини) другий канал німецького телебачення ZDF вестиме з Нью-Йорка пряму трансляцію бою між Кличком-старшим та канадцем Кірком Джонсоном.

На думку німецьких оглядачів, від цього поєдинку залежить майбутня професійна кар’єра українського боксера, оскільки йтиметься за право претендувати на чемпіонський пояс за версією WBC, який зараз належить британцеві Ленноксові Льюїсові.

Сам Віталій Кличко теж погоджується, що в разі поразки йому нема чого й думати про новий бій з Льюїсом. Нагадаємо, що в червні травма над лівим оком завадила українському боксерові повалити з трону свого суперника.

Бій з Джонсоном також буде нелегким, визнає Кличко. За свою боксерську кар’єру його новий суперник провів 34 бої, зазнавши лише однієї поразки.

Однак Кличко переконаний, що йому вдасться полишити ринг переможцем. Упродовж двох місяців український боксер інтенсивно готувався до цього поєдинку. За словами тренера Фріца Здунека, він ще ніколи не бачив Віталія Кличка в такій гарній формі, як зараз.

Український боксер є також фаворитом і серед букмейкерів. Вони зазначають, що в поєдинку з Джонсоном його шанси становлять три до одного.

Тим часом Клаус-Петер Коль, промоутер Віталія та Володимира Кличків, і надалі робить ставку передусім на українських боксерів. Нещодавно гамбурзький боксерський клуб “Universum” підписав контракт із 23-річним українцем Тарасом Біденком, який теж виступає у важкій вазі.

Німецькі оглядачі вже встигли назвати його “новим Кличком”. “Порівнюючи з початком кар’єри Кличків, Біденко вже зараз просунувся значно далі”, – сказав Клаус-Петер Коль.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG