Доступність посилання

ТОП новини

Для угорців віза в Америку стане іншою.


Василь Плоскіна

Угорщина, 16 червня 2004 – Наприкінці тижня угорці подорожуватимуть до США вже із новими візами. Але для цього угорцям доведеться залишити в американському посольстві свої біометричні дані. А саме – електронні відбитки лівого й правого вказівних пальців, фотознімок яких додаватимуться потім до візи заявника, який планує відвідати США.

Нову технологію оформлення візових документів продемонстрував днями в Будапешті американський посол Джордж Уолкер. За його словами, процедура сканування пальців займе буквально лічені секунди. Нові правила стануть чинними 18 червня попри те, що міністерство закордонних справ Угорщини не висловило надто великого ентузіазму щодо них. Радше навпаки, угорські дипломати вже вкотре звернулися з пропозицією до американської сторони, аби домовитися про скасування візового режиму між США та Угорщиною взагалі. Але Вашингтон наразі відмовляється, посилаючись на боротьбу з тероризмом та проблеми з нелегальною іміграцією з Центральної Європи.

Нова віза допоможе іміграційній та прикордонній службам США швидко ідентифікувати прибулого іноземця. За словами посла Джорджа Уолкера, нова електронна система зняття біометричних даних практично виключає підробки. Завдяки їй прикордонники можуть переконатися, що подорожуючий до США є дійсно тим, за кого себе видає. Йдеться, звісно, про посилення безпеки поїздок за океан, сказав американський дипломат.

Нова візова система – це наслідок одного з недавніх законів Конґресу США. В ньому, зокрема, йдеться про те, що американські консульства повинні видавати такі візи, які легко перевірятимуться електронною технікою. Обов’язковою умовою при цьому має бути наявність біометричних даних особи, що просить американську візу.
XS
SM
MD
LG