Доступність посилання

ТОП новини

Микола Томенко: Результат кримських домовленостей Януковича з Росією - ціни на пальне в Україні і далі зростатимуть.


"Я дуже хотів би, щоб першою книгою, написаною Леонідом Кучмою після виходу на заслужений відпочинок та виданою на гроші Фонду Леоніда Кучми було ґрунтовне видання "Як продавали Україну", - заявив народний депутат України Микола Томенко, коментуючи результати кримської зустрічі президентів Росії та України, яка відбулася за участю представників ділових кіл двох держав. На переконання Томенка, таке видання мало б містити розповідь про обставини продажу за безцінь, без дотримання належних процедур стратегічних підприємств України та території держави. "Така книжка мала б шалений успіх, адже громадянам було б цікаво дізнатися, як в останні місяці свого владарювання Кучма-Янукович-Медведчук збували за смішними цінами гіганти української промисловості", - відзначив Томенко.

"Фактично, на останньому - ялтинському - зібранні українських та російських олігархів українська сторона інформувала гостей, що вона хоче якнайшвидше продати, а російські гості уважно слухали, що можна вигідно придбати," - відзначив парламентарій. За його словами, "наслідки такої "патріотичної" і "справедливої" політики уряду та президента дуже швидко відчують не лише експерти, а й всі українські громадяни, адже після ялтинської "сходки" на продаж виставлять більшість стратегічних підприємств, від яких залежить наповнення бюджету, а, отже, - добробут кожного громадянина.

"Судячи з інформації, яка надходить з російських ЗМІ, головний результат кримських домовленостей Януковича з російською стороною невтішний: ціни на пальне в Україні будуть і далі зростати. Невирішеним залишається лише питання, на скільки вони зростуть, і як швидко це відбудеться," - заявляє Микола Томенко.

Водночас, він поспівчував українським олігархам, які брали участь у двосторонніх зустрічах: "Гадаю, українські олігархи вже усвідомили, що їх давно так не "опускали", як це було на ялтинському "бізнес-форумі". Навіть існування футбольного господарства Григорія Суркіса та Ріната Ахметова російська сторона поставила під сумнів, запропонувавши об''єднати чемпіонати і, відповідно, розділити гроші, отримані у футбольному бізнесі".

Прес-служба Центрального штабу Віктора Ющенка

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG