Доступність посилання

ТОП новини

В столиці Казахстану Астані президенти України, Росії, Казахстану та Білорусі в рамках самміту СНД обговорили проблеми створення Єдиного Економічного Простору


Також сьогодні Рада міністрів закордонних справ країн - учасниць Співдружності Незалежних Держав на засіданні в Астані ухвалила рішення про направлення спостерігачів від СНД на президентські вибори в Україні.

Серед ухвалених рішень плани щодо створення єдиної ракетно-космічної корпорації.

Говорить президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв: «На окрему розмову заслуговує реалізація проектів у рамках Єдиного Економічного Простору. Щодо цього пропозиція Президента України Леоніда Кучми про співпрацю в космічній галузі виглядає достатньо перспективною. Важливо не гнатися за кількістю проектів, а сконцентрувати інтелектуальні та фінансові ресурси наших країн на двох-трьох справді вигідних проектах.

Також президенти чотирьох країн мають намір до липня 2005 створити правову базу для запровадження зони вільної торгівлі в рамках ЄЕП.

У саміті СНД традиційно не бере участі президент Туркменистану Сапармурат Ніязов. Президент Молдови Володимир Воронин також відмовився від участі в саміті, назвавши СНД «вкрай неефективною організацією».

Також сьогодні Рада міністрів закордонних справ країн - учасниць Співдружності Незалежних Держав на засіданні в Астані ухвалила рішення про направлення спостерігачів від СНД на президентські вибори в Україні. Про це повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.
XS
SM
MD
LG