Доступність посилання

ТОП новини

ЗІНЧЕНКО ЗАЯВИВ, ЩО МАЄ МІНІМАЛЬНІ НАДІЇ НА ТЕ, ЩО КУЧМА ПІДПИШЕ ЗАКОН ПРО ЗАБОРОНУ ГОЛОСУВАННЯ ВІДКРІПНИМИ ПОСВІДЧЕННЯМИ.


18 листопада. УНІАН. Заступник голови Верховної Ради України, керівник виборчої кампанії Віктора ЮЩЕНКА Олександр ЗІНЧЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську, що у нього мінімальні надії на те, що Президент України Леонід КУЧМА підпише прийнятий Верховною Радою закон, який забороняє застосування під час голосування другого туру виборів відкріпних посвідчень.

О.ЗІНЧЕНКО при цьому сказав, що він не ставить абсолютний нуль з цього приводу. На його думку, Президент міг би підписати цей закон терміново. Однак його насторожує вето Л.КУЧМИ на закон щодо мораторію на продажу земельних угідь і прийнятого закону про встановлення мінімальної зарплати у сумі 432 грн.

О.ЗІНЧЕНКО заявив, що президент міг би підписати ці документи забезпечені державою. Водночас, на думку О.ЗІНЧЕНКА, при нинішньому спектрі політичних умов та соціальних чинників, які наразі склались в Україні Л.КУЧМА може взяти на себе відповідальність і погодитись з думкою більшості народних депутатів, які прийняли закон про відміну голосування відкріпними талонами за два дня до виборів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Верховна Рада ухвалила Закон "Про особливості застосування закону про вибори Президента України під час повторного голосування 21 листопада".

Документ пропонує встановити правові гаранті щодо уникнення фальсифікацій в ході повторного голосування. Зокрема, визнаються недійсними вже видані відкріпні посвідчення, а також дільничні комісії зобов''язуються надати можливість людям, які вже взяли відкріпні посвідчення, проголосувати на своїх дільницях, де вони отримали це відкріпне посвідчення.

Також законом забороняється ротація членів комісій за 2 дні до виборів, а також ускладнюється процедура визнання виборів недійсними на окремих дільницях.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG