Доступність посилання

ТОП новини

Штабом Януковича на Одещині став Московський Патріархат...


Петро Каландирець


Про це заявив, в інтерв’ю радіо “Свобода”, народний депутат України, лідер Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін.

За його словами, “особливо це відчувалося 20 листопада, в день коли заборонена будь яка агітація. У храмах Московського Патріархату залякували віруючих, що Ющенко все віддасть американцям, в тому числі і православні храми. Вони закликали молитися за раба Божого Віктора Януковича.

У Одесько-Ізмаїльській єпархії були поширені сотні тисяч листівок на яких світлий образ Архангела Михаїла і поруч “молитва вєрних чад канонічєской УПЦ за раба Божьєго Віктора Януковича”. Можете це уявити, чи ні? Людину, яка, за відомими в Україні відомостями чотири рази порушувала Закон, завдавала страждань іншим людям, ми маємо сьогодні прославляти молитвою”.


Юрій Кармазін вважає, що “гріх, які взяли на себе провідники УПЦ Московського Патріархату в Одесі, не піддається тлумаченню.

На інших листівках кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка називали “проектом Америки”, пов”язували з Басаєвим та Масхадовим...

На ще одному величезному плакаті митрополит Володимир (УПЦ МП) та Віктор Янукович. Це також поширюється серед віруючих.

Я не знаю, для чого Церква ставить себе під такий жахливий удар?”.


Юрій Кармазін згадав і Божі заповіді “не вкради”, “не вбий”, “не згвалтуй”.

Юрій Кармазін: “Як можна за того, хто все це робив, сьогодні агітувати? Церкву МП перетворили на відділ пропаганди антинародної і олігархічної спрямованості. Відповідальність за це взяв на себе митрополит Агафангел (Одесько - Ізмаїльська єпархія). Я до останього моменту не вірив у цинізм, який побачив сьогодні. Ми бачимо приклад, як деякі ієрархи Церкви примушують своїх підлеглих, які внутрішньо не бажають цього, агітувати. Священиків залякують контролем, чи агітують вони?

Московський Патріархат в Україні зіпсував свято Архистратига Михаїла всім віруючим. Вони згадували у молитвах і закликали голосувати за тих хто грабує, ріже, страчує український народ сьогодні з метою захисту влади і гвалтування України...”

Юрій Кармазін переконаний, що Архангел Михаїл “поновить справедливість. Як Він бідний терпить, що його ім”я та святий лик є на фоні “молитви за Януковича”? Я думаю, що Божа справедливість переможе над Україною, запанує над Україною 21 листопада. Я абсолютно переконаний в цьому. А УПЦ МП довго доведеться замолювати цей страшний гріх...”
XS
SM
MD
LG