Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Мороз не вірить у можливість зриву виборів.


Петро Каландирець


В Одесі побував кандидат на посаду Президента України, Голова Соцпартії України Олександр Мороз.Він висловив переконання, що нині не існує важелів для зриву повторного голосування другого туру виборів Президента України.

Олександр Мороз відвідав Одесу в рамках туру східними та південними областями України з метою пояснити виборцям згаданих регіонів питання політичної реформи і нинішнього політичного процесу.

Голова Соцпартії на прес- конференції, що була проведена у приміщенні прес- центру обласної організації Національної Спілки журналістів України, заявив, що робитиме все для “нейтралізації сепаратиських заяв та спекуляцій на цій темі з боку різноманітних чиновників, керованих Адміністрацією Президента”. На його думку, “жодних підстав для зриву повторного голосування другого туру виборів не існує”.


Олександр Мороз вважає, що внаслідок ухвалення Законів, ротації ЦВК, рішення Верховного Суду, запрошення до Генпрокуратури на допити губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова з”явилася надія на те, що люди, які відповідальні за проведення переголосування другого туру виборів, дотримуватимуться законів, а не чинитимуть так, як каже керівництво “на горі”. Це дуже важливо. Все це дає підстави говорити про те, що Віктор Ющенко очевидно здобуде переконливу перемогу під час повторного голосування”.

Голова Соцпартії Олександр Мороз назвав сепаратиські заяви чиновників у східних та південних областях України кримінальним злочином і висловив переконання, що “реалізація таких планів може призвести до виникнення конфліктних ситуацій, схожих на Придністровський конфлікт”.

Олександр Мороз: “Уявіть, якби Донбас приєднався до Росії – навіщо цей клопіт Росії? І навіщо цей клопіт Україні? Всі добре розуміють, що тоді слід було б закрити цей регіон у промисловому відношенні. Шахти Донбасу жодним чином не можуть конкурувати з Кузбасом. Таке приєднання означає, що десятки тисяч людей опиняться на вулиці безробітними. Це буде додатковим навантаженням для Росії.

Я так само розумію, що двосторонні міждержавні угоди не дозволяють перегляд територіальної цілісності України. Якщо хтось спекулює такими фразами і пропозиціями , слід на це реагувати жорстко, бо це є безпосереднім порушенням Конституції”.

Під час перебування в Одесі Олександр Мороз та народні депутати України Юрій Луценко, Василь Цушко мали зустрічі з виборцями на Куликовому майдані міста. Згадану зустріч безуспішно намагалися зірвати прихильники Віктора Януковича, які провокували присутніх на Куликовому майдані одеситів на конфлікти. Цього дня агресивні прихильники Віктора Януковича зривали помаранчеві стрічки та ображали тих, хто заявляв про готовність підтримати на виборах лідера блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка.


На місцевій телекампанії “Репортер” лідеру соціалістів, незважаючи на попередню домовленість, відмовили у спілкуванні з одеситами у прямому ефірі. Як відомо, серед співзасновників згаданої телекампанії є і Національна юридична академія, її президент – Сергій Кивалов.
XS
SM
MD
LG