Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі тривають заклики до сепаратизму.


Петро Каландирець

Одеська обласна організація Прогресивної cоціалістичної партії України вимагає від депутатів міської Ради провести позачергову сесію і визнати президентські вибори недійсними. А проросійські організації Одеси і далі закликають до сепаратизму.

Це вже третя акція прогресивних соціалістів у Одесі біля будинку міської Ради. На думку учасників мітингу, який відбувався під антиамериканськими гаслами, в Україні триває реалізація заколоту і місцева влада має стати на перешкоді встановленню в країні “помаранчевої диктатури”, що фінансується Сполученими Штатами України.

Прогресивні соціалісти погрожували утворити в Одесі страйкові комітети. Вони вимагають відставки Президента України, Верховної Ради та Верховного Суду України, які ПСПУ вважає винними у “зраді національних інтересів на користь американських політиків”.

До протестувальників біля мерії вийшов заступник Одеського міського голови Володимир Максимович. Він пообіцяв передати Руслану Боделану вимоги про скликання позачергової сесії міської Ради, нагадавши при цьому, що місцеві органи влади не мають повноважень скасувати результати виборів Президента України. Тим часом, на телекампанії РІАК далі тривають трансляції програм, у яких результати переголосування виборів Президента України кваліфікують не інакше, як “захопленням влади” та розмірковують про перспективи Віктора Януковича як лідера опозиції до Віктора Ющенка. На 31 телеканалі Одеси відтепер виходить і програма під назвою “Новоросійський кур’єр”.

Голова Одеської обласної організації УРП “Собор” Федір Нарійчук вважає, що колишня компартійна номенклатура, яка і сьогодні є при владі в Одесі, буде провокувати протистояння навколо результатів пере голосування:

“Вони відчули, що їм необхідно йти від керма влади. Тому вони чинитимуть перешкоди всіма силами. Нині є дуже відповідальний час для українського суспільства. Ми не повинні допустити, щоб ці сили довели Україну до безладдя. Маємо не піддаватися на провокації тих, хто прагне зупинити хід історії”.

Тим часом, Союз православних громадян і організація “Єдіноє отєчєство” в Одесі закликали Донецький міськвиконком визнати Президентом України Віктора Януковича, стати ініціаторами референдуму про створення Донецько-Кримсько-Новоросійської республіки. Вищезгадані проросійські організації закликали владу Донецька припинити відрахування до державного бюджету України “ і не годувати помаранчевих заколотників”.
XS
SM
MD
LG