Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську провів прес-конференцію колишній голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 1 лютого 2005 - Колишній голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк зустрівся із журналістами для того, щоб (згідно з його словами) спростувати чутки, які впродовж останнього часу виникають довкола нього. Зокрема екс-керівника області вже зараз вважають причетним до кількох резонаннсних справ з відчуженням державного майна, яке потрапило до приватних рук.

Колишній голова Івано-Франківської обласної держадміністрацїі Михайло Вишиванюк змушений був перервати відпустку для того, щоб провести прес-конференцію. Розпочавши зустріч із журналістами, колишній керівник обласної держадміністрації заявив, що чутки про те, що його спіймали на українсько-польському кордоні з десятками тисяч доларів, не відповідають дійсності. Також є повною нісенітницею те, що він за прикладом кількох колишніх керівників східних реґіонів держави прагне стати головою обласної ради:

“Буцімто розігрує карту і хоче стати головою обласної ради. Я би хотів це категорично заперечити. Я ніколи такої карти не розігрував і не збираюсь іти на посаду голови обласної ради. Навіть якщо б така можливість була, я все одно категорично відмовлюсь, для того щоб хтось не казав, що Вишиванюк вчинив непорядно”.

Однак значно більше зацікавлення у журналістів викликали пояснення екс-керівника Івано-Франківщини щодо кількох резонансних справ з відчуженням державного майна, до яких, як заявляли окремі місцеві лідери опозиції, причетний також Михайло Вишиванюк. Щодо будівництва рекреаційно-туристичного комплексу в Буковелі, то Михайло Вишиванюк зауважив, що він зустрічався з інвесторами, і вони цього року готові вкласти в розширення комплексу ще 75 мільйонів доларів. З цього приводу пан Вишиванюк зауважив:

“Знову з’явилось багато чуток навколо такого об”єкту, як Буковель. Кричать: “ґвалт, роздали землю”. Давайте відштовхнемось від зворотного. А якщо б землю не віддали і там не було нічого? Було б краще чи ні?”

Щоправда, відповідаючи на запитання кореспондента “Свободи” щодо цієї справи, Михайло Вишиванюк також заявив, що власникам Буковелю (а їх імен, до речі, ніхто так і не знає) заповідні карпатські землі віддані в довічне користування. На засіданні створеного минулого тижня антикорупційного комітету області щодо продажу карпатських земель у Буковелі приватним структурам заявили, що така практика не застосовується в Європі.

Заповідні землі ніколи не передають у довічне користування, хіба що в довготермінову оренду. Адже такі екологічно заповідні зони складають національне багатство, яке не підлягає відчуженню. Аналогічно пояснював колишній керівник обласної держадміністрації відчуження об’єктів Міністерства оборони. А серед них значна кількість історичних пам’яток у центрі Івано-Франківська. Серед них – палац засновників міста магнатів Потоцьких. Їх також прагне отримати у власність приватна структура.

Пояснював Михайло Вишиванюк також виникнення кількох аналогічних справ і в усіх випадках, за його словами, обласна держадміністрація діяла виключно в межах закону. Завершуючи прес-конференцію, колишній голова обласної держадміністрації наголосив, що в жодному випадку не піде в опозицію до влади. Він, навпаки, допомагатиме їй конструктивно працювати. А найближчими тижнями оздоровлюватиметься в Трускавці. Пізніше продовжить відпустку за кордоном.
XS
SM
MD
LG