Доступність посилання

ТОП новини

Голова Івано-Франківської облдержадміністрацїі має проблеми з кадровими призначеннями.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 2 березня 2005 - Голова Івано-Франківської облдержадміністрацїі Роман Ткач заявив, що має певні проблеми з кадровими призначеннями. Колишня опозиція виявилась неготовою до управління господарством реґіону. З іншого боку, керівники відділів та управлінь обласної держадміністрації, які працювали ще при колишній владі, не квапляться подавати заяви на звільнення. Отож новий керівник не має можливості здійснити необхідні кадрові зміни.

Кадрові призначення та управління фінансами – це ті два напрямки, які особисто контролюватиме голова Івано-Франківської облдержадміністрацїі Роман Ткач. Про це він заявив місцевим журналістам. Однак якщо фінансові питання розглядатимуться у процесі налагодження ефективної діяльності економіки області, то з кадровими призначеннями Роман Ткач має чималі проблеми. Він зауважив, що зараз зазнає чималого тиску з боку політичних партій, які заявляють про квоти, що їх начебто визначено згідно з угодами між керівниками опозицї ще під час Помаранчевої революції.

З цього приводу Роман Ткач емоційно заявив: «Які можуть бути квоти, про що ми кажемо? Про що ми говоримо?» І водночас підтвердив, що не зважатиме на жодні претензії тих чи інших політичних сил, які ще донедавна складали єдину опозицію до влади. Новий керівник обласної держадміністрації також звинуватив колишню владу в тому, що впродовж багатьох років не було сформовано критеріїв щодо підбору професійних працівників:

«Не було системи, не було принципів відбору кадрів. Бо не було його. І тепер, коли ми тут прийшли, я зважаю на ритм часу, бачу, що суспільство хоче якихось змін. Я що – самодур? Скажу вам, що за 45 днів щось зміниться? Та нічого не зміниться».

Роман Ткач наголосив, що зараз не має сформованої команди. Значна частина керівників управлінь та відділів обласної держадміністрації, які працювали ще з колишнім керівником області, відмовляються писати заяви на звільнення. Юридичний відділ зараз розробляє процедуру відбору на конкурсній основі для нових чиновників. Для того щоб цей механізм запрацював і конкурсний відбір пройшли всі ті, хто претендує на посаду і ті, хто їх зараз займає, необхідно півтора-два місяці.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації відверто не звинувачував чиновників, які не поступаються своєю посадою, у тому, що вони фактично шкодять економічним змінам у реґіоні, але зауважив, що шкодує за тим, що чиновники, які працювали зі старою владою, не піднялися у своїй свідомості до рівня майдану. Роман Ткач запевнив, що за будь-яких обставин апарат обласної держадміністрації буде змінено, незважаючи на жодні перешкоди.
XS
SM
MD
LG