Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко пообіцяв відновити законність в Одесі.


Петро Каландирець

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко
Одеса, 24 березня 2005 - Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко побував з одноденним робочим візитом в Одесі. Він мав зустрічі в обласній держадміністрації, з представниками громадських організацій та політичних партій.

За словами Юрія Луценка, “Одеса має вражаючий позитив від власного географічного розташування, але має і певний негатив. Тут яскраво проглядаються проблеми з портом, кордоном, автошляхами, які плідно використовувалися у злочинних схемах злочинної влади”.

Юрій Луценко наголосив, що нині робиться все необхідне для формування працездатної команди Одеського обласного управління МВС. Перші кроки нового керівника облУВС Михайла Вершняка він назвав позитивними, але визнав, що нині команда правоохоронців тут “ще не є злагодженою і повноцінною”.

Міністр внутрішніх справ переконаний, що дуже знаковою в Одесі буде справа, покликана з’ясувати справжню вартість земель під найпривабливішими об’єктами у рекреаційній зоні. “Через цей механізм буде можливість відновити справедливість і законність”.

Юрій Луценко назвав три напрямки в Одеській області, яким регіональна міліція має поставити “стоп”. Це контрабанда залізницею, шосейними і ґрунтовими дорогами, економічні злочини, пов’язані з податком на додану вартість. Специфіка Одеської області полягає саме у цих трьох напрямках.

Цього тижня міністр пообіцяв призначити нового начальника Одеського регіонального управління транспортної міліції.

Керівник МВС спілкується з представниками громадських організацій Одеси
Юрій Луценко повідомив, що мав 23 березня і зустріч зі слідчим Галиною Климович, обговорені перспективи розгляду багатьох резонансних злочинів, скоєних в Одесі. Мова йшла і про справу банди перевертнів-міліціонерів (банди Мар’янчука).

Юрій Луценко наголосив, що чекає від Верховного Суду України постанови, якою буде скасоване попереднє рішення про виділення частини справи Мар’янчука у окреме впровадження: “Якщо це станеться, суд відбуватиметься не на території Одеської області і це дасть набагато ефективніший результат”.

Міністр внутрішніх справ вважає штучним нинішнє політичне протистояння в Одесі.

Юрій Луценко: “Я переконаний, що виборці, які голосували за Януковича, прагнуть наведення елементарного порядку в країні. Я впевнений, що їх не менше, ніж тих, хто голосував за Ющенка і хоче наведення законності. Дії МВС, які не будуть стосуватися тієї чи іншої політичної організації чи барикади, але будуть наводити законність, будуть підтримані і тими, хто голосував за Ющенка, і тими, хто голосував за Януковича.

Я був у Ізмаїлі. Я чітко пам’ятаю, що місто не сприймало Ющенка, але я впевнений, що 90 % підтримає, коли міліція вийде на місцевих шахраїв, які сиділи при владі”.


Міністр внутрішніх справ повідомив, що цими днями у Луганській області за отримання хабаря затриманий голова райдержадміністрації, який був представником уже нової влади.

Юрій Луценко: “Я знаю, що Одеський міський голова Руслан Боделан телефонував до міліції і казав, що арешт за хабарі працівника його мерії є розправою за його намір призначити затриману особу заступником міського голови. ... Я не знаю ваших планів щодо призначень. Для мене вони всі однакові. Я знаю, що він брав хабар і це злочинець...”

Міністр заявив, що правоохоронні органи в місті та області зроблять усе можливе для відновлення законності.
XS
SM
MD
LG