Доступність посилання

ТОП новини

Командування Чорноморського флоту Росії у Севастополі спростовує повідомлення засобів масової інформації про те, що воно не поінформувало компетентні органи України про плани висадки навчального десанту на полігоні неподалік від Феодосії в Криму. Про це заявила прес-служба флоту, назвавши інцидент “технічним недоопрацюванням”


Десантний корабель "Ніколай Фільченков" Чорноморського флоту Росії у середу вранці спробував здійснити висадку десанту в районі українського міста Феодосія. Їх зупинили українські прикордонники і корабель того ж дня залишив територіальні води України. Міністерство закордонних справ України розцінило цей інцидент як грубе порушення українського законодавства.


Начальник прес-центру Чорноморського флоту Росії Андрій Крилов заявив, що навчання на полігоні Опук були планові і заздалегідь погоджені з органами військового управління ВМС України, але, як з’ясувалося, про це не знали прикордонники. “Взявши до уваги стурбованість української сторони у зв’язку з виявленим технічним недоопрацюванням, командування Чорноморського флоту негайно ухвалило рішення про повернення десантного корабля “Ніколай Фільченков” з морськими піхотинцями до Новоросійська”. Представник російського флоту також висловив сподівання, що цей технічний збій не вплине на співпрацю між російськими та українськими моряками.

Десантний корабель "Ніколай Фільченков" Чорноморського флоту Росії у середу вранці спробував здійснити висадку десанту в районі українського міста Феодосія. Їх зупинили українські прикордонники, і корабель того ж дня залишив територіальні води України. Міністерство закордонних справ України розцінило цей інцидент, як грубе порушення українського законодавства.
XS
SM
MD
LG