Доступність посилання

ТОП новини

Праві не хочуть легалізації наркотиків в Угорщині.


Василь Плоскіна

Угорщина, 26 травня 2005 – Кілька консервативних об’єднань проведуть найближчими днями акцію протесту проти лібералізації положень кримінільного кодексу країни в статті “поширення наркотиків”. Демонстрації одночасно відбудуться в кількох містах Угорщини.

В угорському парламенті вже не перший рік точиться дискусія між правими й лівими партіями стосовно заходів боротьби з наркоманією. Менший урядовий партнер ліво-ліберальної коаліції – союз вільних демократів, наприклад, пропонує переглянути окремі положення угорського кримінального кодексу, щоб не карати огульно наркоманів, а визначити серед них найбільш соціально небезпечні елементи.

Досі суперечка велася з перемінним успіхом. Однак представник кількох позапарламенських правих об’єднань днями заявив, що лібералізація чинних правових норм стосовно наркоманів є не що інше, як, цитую” політика, що руйнує націю”. За словами Йожефа Бібера, керівника передвиборчої кампанії Руху “Праві за Угорщину”, ця організація разом з об’єднанням молодих християнських демократів і ще двома помірно радикальними консервативними об’єднаннями планують провести подвійну акцію протесту. Найближчими днями праві влаштують одну демонстрацію безпосередньо перед входом міністерства внутрішніх справ Угорщини, а іншу – в м. Дебрецені, на сході Угорщини, перед будівлею регіонального представництва коаліційної урядової партії ліберальних демократів.

Позапарламентські праві партії виступають проти будь-якого послаблення боротьби з наркоманією а також критикують малоініциативні побратимські фракції республіканців та депутатів правого демократичного форуму за те, що вони здали політичні позиції лівим у цьому питанні. Нагадаю, що угорські правоохоронні органи вже не раз звертали увагу громадськості на збільшення обсягів продажу наркотиків в Угорщині. Найбільшим попитом серед місцевих підлітків користуються так звані легкі наркотики. Їх неважко дістати у ділерів за прийнятну ціну і так само легко потрапити у наркотичну залежність. В угорських школах навіть ввели окрему профілактичну дисципліну, де дітям розказують, що це за зілля і чим воно небезпечне для здоров’я людини. Тим не менше опити свідчать, що кожен третій учень в угорських школах щонайменше один раз вже скуштував наркотик.
XS
SM
MD
LG