Доступність посилання

ТОП новини

Брат американського президента Ніл Буш у Криму.


Володимир Притула

Симферополь, 22 червня 2005 – Ніл Буш, брат американського президента Джорджа Буша, сьогодні відвідав Крим. Тут він зустрівся з кримським прем’єром Анатолієм Матвієнком та обговорив із ним перспективи американських інвестицій до цієї української автономії. Як зізнався Ніл Буш, в Україну він приїхав без жодного політичного підґрунтя, тільки задля бізнесу, а поїздка до Криму – це для нього швидше цікава екскурсія.

Ніл Буш прибув до Криму для участі в інвестиційній конференції як голова Ради директорів американської компанії “Іґнайтел Лернінґ Систем”. У перебігу зустрічі з кримським прем’єром Анатолієм Матвієнком він обговорював можливості залучення інвестицій компанії до кримської нерухомості та розробки нових територій півострова, її фінансової участі в реконструкції портів і транспортних магістралей Криму – хоча компанія, як повідомила урядова прес-служба, є лідером у галузі створення сучасних освітніх комп''ютерних систем. У бесіді глави кримського уряду з керівниками компанії також порушувалися питання про створення в автономній республіці центру високих технологій.

За словами Ніла Буша, нинішній візит бізнесменів на півострів має суто ознайомчий характер: “Мені дуже сподобалося все те, що я побачив у Криму. Я думаю, що перспективи співпраці компанії з Кримом цілком добрі, і я побачив багато можливостей для подальших відносин і у сфері створення освітніх програм, і в питаннях інвестування”, – сказав голова Ради директорів компанії “Іґнайтел Лернінґ Систем”.

Ніл Буш, як пише кримська преса, середній із трьох молодших братів президента США. Він не займається політикою, однак має певний вплив у Вашинґтоні. В Криму приїзд Буша-середнього сприймають як візит доброї волі. У поїздці Ніла Буша супроводжує представник компанії “Трініті Кепітал” Ед Фрезер та інші американські бізнесмени. Після Криму брат президента США подасться до Грузії, де, за повідомленням джерел у кримському уряді, планує провести переговори з керівниками грузинського уряду та президентом цієї країни Михеїлом Саакашвілі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG