Доступність посилання

ТОП новини

Як англійський рокер і байкер знайшов ключ до серця доньки українського прем’єра.


Василь Зілгалов

Шон Карр
Прага, 7 липня 2005 – У британський газетах, зокрема в "Йоркшир Івнінг Пост" та лондонській "Таймс," з’явилися публікації про нареченого доньки українського прем’єра Юлії Тимошенко - Шона Карра. Журналісти розповідають про романтичну зустріч Шона з Євгенією Тимошенко у квітні в одному з єгипетських барів, коли українська студентка сама нібито вистежила 36-річного британця.

Спочатку Шон Карр був наляканий майбутньою тещею, але тепер називає її мамою, пишуть британські видання. За їхніми ж даними, Шонн Карр сумує за своєю 10-ти річною дочкою Шарлотою, але пристосовується до нового життя в Україні: вже перевіз туди свій "Харлей Девідсон" та ротвейлера Салема. Майбутній зять українського прем`єра також сформував рок-групу під назвою "Death Valley Screamers" (Ді Ві Сі).

Я поцікавився музичними успіхами Шона Карра і його гурту. Але знайти якихось оприлюднених записів не зміг. Довідався лише, що він розпочинав у Києві з осені 2004 року співати з київською рок-групою “Борщ”. Київські “лабухи”, як називають музиканти самі себе, навіть вважають що Каррівська група “Ді Ві Сі” у чомусь співзвучна з важким роком “Борщу”, який ви чуєте на початку. А потім я зателефонував до свого старого знайомого, учасника гуртів “Борщ" і "Воплі Відоплясова" Сашка Піпи, і він розповів мені дещо більше про зустрічі з Шоном і його хлопцями в Києві.

Сашко Піпа

Це була трохи така божевільна історія. У нас тут, де ми живемо, є студія, де ми працюємо, записуємо, репетиції, в цій студії з’явилися англійці. А з’явилися вони як? Вони почули десь альбом “Борщу” і запитали, а де таке можна записати з такою якістю? Їм сказали, що на цій студії. Вони захотіли з нами познайомитися, ми познайомилися. Їх музика проста, важка, весела, енергійна, дуже схожа по духу до того, що ми любимо.

Ми познайомилися і вони знали, що ми з “Борщем” виступатимемо у Києві, попросили, чи можуть зіграти в нас на розігріві . Окей, нам було приємно, що у нас англійці просять на розігріві зіграти. І вони зіграли. З тих пір ми частенько разом виступаємо, і в Києві кілька разів, і їздили на рок-шоу в Черкаси.

Василь Зілгалов

Хочу зауважити, що група “Ді Ві Сі” не зовсім англійська, як сказав Сашко Піпа. До неї, окрім соліста й керівника Шона, входять англієць гітарист Мік Лейк, а також музиканти, котрі приїхали свого часу до Києва з Миколаєва, де їх і зустрів Шон Карр. Це Богдан Тарасов, Сергій Озерян, Володимир Бутяєв. Як уточнив мені Володимир, вони зустрілися з Шоном ще у вересні 2004 року.

Далі Сашко Піпа охарактеризував можливого майбутнього зятя українського прем’єра.

Сашко Піпа

Так, як ми з ним балакали, то він себе не дуже цінує, як ось я англійський музикант, а в мене грають “лабухи”. Ні, він завжди, коли якісь журналісти чи фото, він завжди всіх кличе з групи.

Ось я від нього цікаву фразу чув. Коли іноді журналісти кажуть, що ми хочемо з тобою інтерв’ю, а він питає, а чому зі мною, ми ж група, нас п’ятеро, давайте з усіма нами.

Вони кажуть, що ні, нас цікавлять саме англійці. Він тоді обурюється і каже, що це таке? От у вас була Помаранчева революція, такий підйом поваги, чому ви не поважаєте себе? Чому ви ганяєтеся за англійськими групами замість того, щоб слідкувати за українськими? От такі у нього думки.

Василь Зілгалов

Хлопці з “Ді Ві Сі” розповіли, що збираються виступати в Донецьку 30 липня. Я також довідався, що через місяць у Криму Шон Карр зі своїми хлопцями, а також з іншими рокерами з Києва, братиме участь у фестивалі байкерів, благо, його “Харлей” у Києві.

Мабуть, його супроводжуватиме й Євгенія Тимошенко, про музичні уподобання якої щодо київських музичних тусовок сказав Сашко Піпа.

Сашко Піпа

Вона була на всіх концертах. Про це, звичайно, мало хто знав. Для нас це теж був такий несподіваний момент, але приємно.

Василь Зілгалов

І на завершення скажу, що за даними лондонської “Таймс”, весілля Євгенії Тимошенко і Шона Карра відбудеться в Йоркширі 2 листопада цього року. Хлопці з “Death Valley Screamers” сказали радіо "Свобода", що вони ще не вирішили, чи будуть грати на ньому. Але хіба це вже так важливо?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG