Доступність посилання

ТОП новини

Вітренко назвала Януковича не здатним боротися і очолити опозицію.


Петро Каландирець

Одеса, 21 липня 2005 року - Про це Голова Прогресивної Соціалістичної Партії України заявила під час виступу на мітингу проти переведення Одеського інституту сухопутних військ у Львів. Ініціатором мітингу, проведеного на Куликовому майдані за підтримки партії „Союз”, стала і проросійська організація „Единое отечество”.

Вітренко під час перебування в Одесі заявила, що не вірить у чесні вибори у 2006 році і бачить серед політичних партнерів Прогресивної Соціалістичної Партії України „тих, хто розуміє, наскільки важливо для України бути разом з Росією і Білоруссю, захищатиме православ’я, російську мову і федеративний устрій”.

Голова ПСПУ назвала наміри перевести Одеський інститут сухопутних військ до Львова „виконанням замовлення американців, які привели до влади нинішнього президента України”.

„Вони у Львові наберуть інших викладачів. Їм потрібні бандерівці, які будуть схиляти голови перед Петлюрою і Шухевичем, Бандерою і Мельником, визнавати дивізію „Галичина” і паплюжити нашу історію. Ось такі їм потрібні нові командири”,- заявила у своєму виступі Вітренко.

Вона наголосила, що якщо Міністерство оборони і уряд не відмовляться від планів переведення Одеського інституту сухопутних військ у Львів „від мирних акцій протесту ми будемо змушені вдатися до інших засобів впливу. Я тут це наголошую. До інших дій...”. Ці слова голови ПСПУ викликали бурхливе схвалення у осіб похилого віку, які тримали синьо-білі прапори – виборчу символіку Віктора Януковича.

А лідер організації „Единое отечество” Валерій Кауров заявив, що „після ліквідації військового навчального закладу в Одесі на його території розмістять штаб НАТО...” і закликав зробити все можливе для перемоги на майбутніх виборах 2006 року представників „народної опозиції” і поразки „помаранчевої чуми, яка захопила владу в Україні”.

Учасники мітингу в Одесі скандували „НАТО ні! Союзу так!”, „Валіза, Вокзал, Америка”.

„Протистояти нинішньому режиму заради майбутньої перемоги” закликав присутніх і голова обласної організації Соціал-Демократичного Союзу Володимир Максимович, який виконував обов’язки заступника Одеського міського голови за часів Руслана Боделана.

Член правління обласної організації партії „Наша Україна” Вадим Поліщук назвав недивним факт єднання таких політичних сил як партія „Союз”, ПСПУ та „Единого отечества”.

Вадим Поліщук: „Цього слід було очікувати. Згадані партії працюють і конкурують за виборців, які сумують за Радянським Союзом. Дивлячись на сьогоднішню акцію, ми бачимо, що вона не така численна. І з кожним разом буде ще меншою”.

Кілька сотень учасників мітингу „народної опозиції” ухвалили рішення і дозволили організаторам заходу підготувати проект заяви з протестом проти планів переведення Одеського інституту сухопутних військ у Львів, яку планують спрямувати на адреси Президента, Голови Уряду, Верховної Ради України та до інших гілок влади.
XS
SM
MD
LG