Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Христянсько-Демократичної партії України популяризували свою політичну структуру на Прикарпатті.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 22 липня 2005 року – Лідери Християнсько-Демократичної партії України популяризували свою політичну структуру на Прикарпатті. Вони критикували діяльність уряду і обіцяли посприяти вирішенню реґіональних проблем на столичному рівні. Місцеві аналітики водночас зазначають, що християнські демократи надають не надто великого значення завоюванню голосів виборців Івано-Франківщини, можливо тому, що кінець липня – це час повного затишшя в політичному житті області.

Основною метою візиту лідера Християнсько-Демократичної партії України Віталія Журавського на Прикарпаття стало, за його словами, бажання поспілкуватись із громадськістю та ознайомитись з проблемами реґіону. Голова ХДПУ також мав змогу оцінити реальну силу партійних структур на Івано-Франківщині. Під час зустрічі із журналістами він піддав різкій критиці діяльність уряду Юлії Тимошенко.

Віталій Журавський визначив своє бачення, що ж повинна робити прем’єр-міністр для покращення соціально-економічної ситуації в державі: “Ми вважаємо, що основне, що повинна робити Юлія Володимирівна, то це реалізувати програму президента, з якою він переміг на виборах. Якраз у цьому питанні є дуже багато претензій до Юлії Володимирівни”. Не менше претензій Віталій Журавський та його партія мають до Соціалістичної партії України.

Вони переконані, що соціалісти за кілька тижнів “примазались до Помаранчевої революції”, отримали чималу кількість посад, а зараз фактично не сприяють політиці, яку проводить у державі президент. І все ж основним об”єктом критики з боку голови Християнсько-Демократичної партії України залишався уряд. Саме його неефективна діяльність, на переконання Віталія Журавського, призвела до того, що відбувається відтік інвестицій з держави: “Усе це, звичайно, призвело до того, що відбувся відтік інвестицій з України і в державі не створено за цей період (чи навіть не збережено) того інвестиційного клімату, який був”.

Щодо перспектив ХДПУ на майбутніх парламентських виборах, то Віталій Журавський упевнений, що партії до снаги подолати 3-відсотковий бар’єр і вона буде представлена в парламенті. Його заступник Кирило Поліщук принагідно зауважив, що кількість членів партії постійно зростає, оскільки ХДПУ – передовсім політична структура і вона залучає у свої лави якомога більше людей: “Хочу наголосити, що ми не клерикальна партія, ми не партія якоїсь церкви, ми суто політична структура”. Зважаючи на те, що лідери Християнсько-Демократичної партії України прибули на Прикарпаття наприкінці липня, саме в розпал сезону відпусток, то, зазначають місцеві аналітики, вони не надто сподіваються на голоси виборців Івано-Франківщини. Прикарпаття передовсім сприймається лише як одна з ланок всеукраїнського туру, який зараз проводить керівництво ХДПУ.
XS
SM
MD
LG