Доступність посилання

ТОП новини

Міська влада в Одесі вимагатиме від „Обленерго” не порушувати права одеситів.


Петро Каландирець

Учасники засідання виконкому Одеської міськради
Одеса, 4 серпня 2005 - Про це заявив 04 серпня на засіданні виконкому Одеської міськради міський голова Едуард Гурвіц. Він дав розпорядження до наступного засідання виконкому підготувати дані про порушення угод з обслуговування одеситів з боку підприємства „Одесаобленерго” для визначення подальших рішучих кроків. Реальність є такою, що понад 50 % скарг мешканців причорноморського міста, які щоденно надходять на „телефон довіри” міського голови, стосуються саме недбалої роботи енергетиків. Ця тема викликала тривалу дискусію присутніх на засіданні виконкому.

Начальник міського управління житлово-комунального господарства Одеського міськвиконкому Микола Рубля повідомив, що нині в місті знеструмленими залишаються чимало багатоповерхівок та будинків, розташованих у приватному секторі.

„Я розумію проблеми енергетиків. Ми готові з ними співпрацювати. Але вони уникають будь-яких контактів. Наші контролюючі структури енергетики просто „посилають”. Ми не можемо поінформувати населення про причину проблем ,які виникають, - коли і хто буде виправляти наявні аварійні ситуації. Як результат, ми стаємо свідками перекриття доріг, трамвайних колій”, - сказав Микола Рубля. На його думку, міська влада має утворити за участю фахівців правоохоронних органів комісію і виробити шляхи, „які дозволять захистити одеситів”.

З проблемами найближчим часом можуть стикнутися і власники мережі торговельних супермаркетів „Рорус”. Перевірка одного з магазинів мережі довела, що продукти харчування, які пропонують придбати одеситам, є неякісними і термін можливого їх споживання давно минув. Власникам мережі торговельних супермаркетів надали можливість виправити наявні проблеми протягом десяти днів. У разі ігнорування цих вимог всі магазини мережі можуть бути закритими.

Значну увагу учасники засідання виконкому Одеської міськради приділили і питанням залучення інвестицій до причорноморського міста.

Учасники засідання виконкому Одеської міськради
„Одеса є найбільш привабливим для залучення інвестиційних капіталів українським містом. Це розуміють всі. Керівництво міста має намір в контексті загальної євроінтеграції України створити умови для надання Одесі статусу міста-регіону і запровадження на території Одеси зони з європейським економічним правовим режимом. До департаменту інвестиційної політики міста постійно звертаються відомі міжнародні інвестиційні організації з пропозицією значних фінансових потоків”, - сказала у своєму виступі перед присутніми начальник департаменту інвестиційної політики Одеської міської Ради Ірина Яроцька.

Вона вважає, що для зростання інвестиційної привабливості міста необхідно створити єдину інформаційну базу – „інвестиційний портрет Одеси”, яка буде містити у собі інформацію про комунальні об’єкти, великі функціонуючі виробничі підприємства, які мають стратегічне значення для Одеси, відомості про міський електротранспорт, водогін, каналізаційну систему і системи теплопостачання.

Ірина Яроцька вважає, що першочергового інвестування потребують реконструкція теплоенергоцентралі та будівництво заводу з переробки сміття, адже „Одеса опинилася нині на межі екологічної катастрофи. Щоденно місто „видає” біля 20 тонн сміття, яке скидають на звалища. Особливо у літній час такі звалища можуть стати причиною виникнення епідемій, не кажучи вже про забруднення навколишнього середовища”. Нині департамент інвестиційної політики спільно з управлінням житлово-комунального господарства через засоби масової інформації оголосив про початок проведення конкурсу на найкращий проект на будівництво заводу з переробки сміття.

Серед найближчих планів департаменту є і відкриття офіційного Інтернет-сайту, який планують видавати українською, англійською та російською мовами. „Для потенційних іноземних інвесторів це, швидше за все, буде реальною можливістю довідатися про приоритетні напрямки інвестування в економіку Одеси”,- наголосила Ірина Яроцька.

На засіданні виконкому йшла мова і про необхідність реконструкції Інтернет-сайту Одеської міської Ради та його щоденного оновлення, інформування читачів про різноманітні цікаві заходи, які відбуваються в місті. Управління інформації Одеської міськради має підготувати власні пропозиції на цю тему. Таке розпорядження висловив на засіданні міський голова Едуард Гурвіц.

Учасники засідання виконкому Одеської міськради затвердили цього дня чимало важливих для розвитку міста рішень. Вони стосуються і впорядкування зовнішньої реклами на вулицях міста, знесення невеликих крамниць, які не мали навіть необхідного на це дозволу. Затвердили і заходи запобігання порушенням правил охорони, використання пам’яток історії та культури в Одесі.
XS
SM
MD
LG