Доступність посилання

ТОП новини

“І Віктор Ющенко, і Микола Томенко недоговорюють у справі Георгія Гонгадзе”, - заявила радіо “Свобода” мати вбитого журналіста.


Галина Терещук

Леся Гонгадзе
Львів, 8 вересня 2005 - Екс віце-прем’єр міністр України Микола Томенко заявив, що Петро Порошенко, Олександр Третяков, Микола Мартиненко і Володимир Литвин “робили все, щоб справа Гонгадзе не звучала на засіданні парламенту і в засобах масової інформації. Люди в оточенні Ющенка разом з Володимиром Литвином свято переконані, що справу Гонгадзе поховано", - зазначив Микола Томенко.

За словами екс-віце- прем єр- міністра, СБУ практично завершило справу і Генпрокуратура має достатньо доказів, щоб справу оприлюднити і зафіксувати, як було насправді.

Президент України Віктор Ющенко заявив, що він усе робить, аби справу Гонгадзе було завершено.

Натомість Леся Гонгадзе, мати журналіста, заявила радіо “Свобода”, що висловлювання високих посадовців - знущання над нею і українським народом.

Волею долі мати Гії Гонгадзе стала популярною людиною. Пані Лесю впізнають скрізь, за нею повертають голови, перешіптуються, її зупиняють і з нею розмовляють. Пройти спокійно львівськими вулицями пані Лесі досить непросто, я була неодноразово свідком особливої уваги людей до матері Гії.

Сьогодні на продуктовому базарі пані Лесю впізнали водії вантажівок і підійшли до неї порозмовляти. Чоловіки цікавились її справами, чому так довго нова влада не дає відповіді матері, хто замовив і вбив її сина. Розмова, каже пані Леся, тривала більше 2 годин, водії, слухаючи її, опускали голови.

Однак політики говорять про справу Георгія Гонгадзе з високопіднятими головами, дивляться сміливо в об єктиви телекамер, а в очі матері - ні. “Справа мого сина давно уже посадовцям зрозуміла, вона відома і мала б бути оприлюднена”, - зазначила Леся Гонгадзе.

“А пан Томенко, пан Президент... Що це за такі таємниці їхні? Вони ж про все знають. Я здивована тим, як так можуть вони обидва недоговорювати. Пан Президент каже, що за 5 місяців у справі Гонгадзе зробив більше, аніж усі попередники. А що ж він зробив?”

Заяви посадовців у справі сина Леся Гонгадзе називає фальшем і піаром, який у людей викликає обурення.

“Це ж ненормально, щоб такі високі посадовці говорили про важливі речі - вбивство людини - і обоє недоговорювали до кінця. Так скажіть уже все, правду”.

Лесі Гонгандзе після сьогоднішніх заяв посадовців стало гірше зі станом здоров” я, вона не знає, що думати, оскільки у справі вбивства сина не бачить кінця.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG