Доступність посилання

ТОП новини

Віктора Януковича та його однопартійців звитувачують у зраді кримчан, які підтримали його на виборах.


Володимир Притула


Симферополь, 16 вересня 2005 - В Криму – свої скандали. Один з них розгорівся через те, що фракція “Партії Регіонів” у Верховній Раді України підписала разом з провладними силами Декларацію “Єдність і співраця заради майбутнього”. Лідери кримських комуністів і “Російського блоку Сергія Шувайникова” звинуватили Віктора Януковича у зраді росіян Криму.

“Думка “Російського блоку Сергія Шувайникова” однозначна: російські і російськомовні виборці в Криму мусять усвідомити, що дії членів партії Януковича, це не політичний компроміс, це – зрада нас із вами, тих, хто голосував за Януковича, зрада задля особистої безпеки і благополуччя сімейного бізнесу”, - це цитата із заяви “Російського блоку Сергія Шувайникова”, оприлюдненій у п’ятницю в Симферополі. У четвер з подібною заявою виступив лідер Кримських комуністів, народний депутат України Леонід Грач, який теж звинуватив Віктора Януковича та його однопартійців у зраді кримчан, які підтримали його на минулорічних президентських виборах.

Каже голова “Російського блоку Сергія Шувайникова”, депутат кримського парламенту Сергій Шувайников: “Ми підтримуємо позицію нашого політичного опонента, лідера кримських комуністів Леоніда Грача, який першим звернув увагу на позицію Партії регіонів, котра планувала стати головною опозицією нинішній владі. Насправді, вона ніколи не збиралася такою бути. Вони шукають можливості захистити свій бізнес і свій добробут, чому “Регіони” підписали разом з “помаранчевими” декларацію, а особисто лідер Янукович – заявив, що готовий співпрацювати з Юлією Тимошенко. Ми як російська національна організація вважаємо, що Янукович ніколи не був політиком, який готовий захищати інтереси росіян в Україні”.

Лідер Кримських регіоналів, 1-й віце-спікер місцевого парламенту Василь Кисельов відкидає ці звинувачення: “Ну, це тупість його. Бо партія пішла на це лише з умовою, на яку пристав президент, що необхідно припинити політичні репресії. І всі питання, які ми висунули, вони прийняті. Тож, те, що Шувайников з “перезлестом”, я не хочу сказати жорсткіше, я думаю, ви всі знаєте.Тому, якщо теба відповісти – я відповім”.

Втім, Сергій Шувайников не образився на колишнього колегу по коаліції “Крим за Януковича” і закликав кримчан бути пильними. За його словами, створення Російською громадою Криму і Партією регіонів в автономії Блоку Віктора Януковича не повинно ввести в оману кримських росіян: “Сьогодні російські люди не повинні вірити тим неросійським лідерам таких організацій як Російська громада Криму і Російський блок Криму. Ми не повинні їм вірити, особливо напередодні виборів, коли нас просто хочуть обманути такими гарними проросійськими лозунгами, коли дві структури створили Блок Януковича в Криму і готові з ними йти на вибори. От цікаво, як тепер вони себе поведуть – відмовляться від цього бренду, чи з ним все-таки підуть на вибори?”.

Російська громада Криму поки що ніяк не коментує ці закиди опонентів, тож подальша доля бренду Блок Януковича в Криму невідома.
XS
SM
MD
LG