Доступність посилання

ТОП новини

Албанія хоче бачити серед перспективних партнерів і Одесу.


Петро Каландирець

Джеват Ріра
Одеса, 20 вересня 2005 - Про це заявив, під час зустрічі із заступником Одеського міського голови Михайлом Кучуком почесний консул України в Албанії Джеват Ріра.

Почесний консул України в Албанії вже тривалий час розробляє плани і активно працює над можливостями активізації торговельно-економічних стосунків між двома країнами. Наприклад, нині у албанському місті Порто – Романо кампанією RIRA S.A. здійснюється будівництво другої черги нафтового терміналу, за участю українських кампаній, за українським проектом та технологіями.

Джеват Ріра сприяв і встановленню контактів між українськими і албанськими бізнесменами, організовував візити до України груп албанських підприємців. За результатами таких візитів були підписані кілька контрактів і Україна нині вийшла на восьме місце серед торговельних партнерів Албанії.

Джеват Ріра останнім часом досить часто відвідує Одесу. Нещодавно він провів плідні переговори з міським головою Едуардом Гурвіцем.

Під час нинішньої зустрічі з Михайлом Кучуком почесний консул України в Албанії обговорив розвиток культурної і гуманітарної співпраці.

Найближчим часом в Одесі може бути реалізований проект будівництва Бізнес центру для албанських підприємців в Одесі. Саме після реалізації цих планів цілком реальними стануть можливості інвестування у різноманітні, зокрема, будівельні проекти.

Михайло Кучук запевнив, що плани албанських бізнесменів щодо інвестування до економіки Одеси одержать необхідну підтримку. І це незважаючи на численні проблеми, адже співпрацювати з українським причорноморським містом, як і мати тут різноманітні представництва, прагнуть відкрити чимало країн світу. Заступник Одеського міського голови повідомив, для прикладу, що днями прийняв повноважну делегацію з Китайської народної республіки, яка оголосила плани відкриття в Одесі консульства Китаю. Найближчим часом мерія надасть албанській стороні кілька пропозицій із зазначенням земельної ділянки, де незабаром повстане Бізнес центр для албанських підприємців.

Почесний консул України в Албанії Джеват Ріра висловив надію, що досить швидко будуть реалізовані плани підписання угоди про побратимство між албанською столицею містом Тірана і Одесою.
XS
SM
MD
LG