Доступність посилання

ТОП новини

УАПЦ запропонувало мерії Одеси проекти підтримки дітей-сиріт.


Петро Каландирець

Духівництво УАПЦ
Одеса, 13 жовтня 2005 - Секретар Одесько-Балтської єпархії, ректор духовної семінарії УАПЦ, отець Володимир Клебан під час проведеної 13 жовтня зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем повідомив про плани реалізації підтримки дітей сиріт. Мова йде про підтримку не лише у справі духовного відродження молодих людей, але і про надання притулкам різноманітної допомоги, як матеріальної так і продуктами харчування.

Проблема безпритульних дітей для Одеси є серед найактуальніших. І Українська Автокефальна Православна Церква готова надати різнобічну допомогу для її вирішення.

Духівництво УАПЦ вже займається духовною опікою ВІЛ інфікованих. Серед планів є відкриття каплиць у дитячих лікарнях та у онкологічному диспансері.

Одеському міському голові подякували за допомогу у реалізації різноманітних соціальних проектів.

Як відомо, Одесько-Балтська єпархія УАПЦ увійшла до складу Координаційної Ради релігійно-світської злагоди при міському голові. Наголошено, що така Рада допоможе владі створити грунт для міжконфесійного порозуміння.

Міський голова Одеси
Едуарда Гурвіца привітали зі святом Покрови Пресвятої Богородиці і передали привітання від Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, митрополита Київського і всієї України Мефодія.

Під час зустрічі духівництво порушило питання про необхідність виділення в Одесі приміщень для єпархіального управління та для храму УАПЦ. Це б дозволило єпархії збільшити коло осіб охоплених підтримкою завдяки реалізації різних соціальних проектів.

Одеський міський голова наголосив, що влада і далі робитиме кроки для поглиблення взаємної поваги і розуміння між людьми різних національностей і віросповідань.
XS
SM
MD
LG