Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США Кондоліза Райс прибула з коротким візитом до Йорданії для зустрічі з королем Абдаллою


Райс висловить йорданському монархові співчуття і підтримку у зв’язку з недавніми терактами в Аммані і після зустрічі з королем повернеться у Єрусалим.

Райс висловить йорданському монархові співчуття і підтримку у зв’язку з недавніми терактами в Аммані і після зустрічі з королем повернеться у Єрусалим.

Держсекретар США вирішила продовжити свій візит на Близький Схід, сподіваючись, що вдасться досягнути угоди між Ізраїлем і палестинцями про відкриття кордону між смугою Газа та Єгиптом. Кордон закритий від вересня, коли Ізраїль вивів свої війська із Гази.

У Єрусалимі раніше у понеділок Кондоліза Райз зустрілася з прем’єр-міністром Ізраїлю Аріелем Шароном, а потім - на Західному березі Йордану з палестинським лідером Махмудом Аббасом.

"Я запевнила президента Палестинської автономії, що ми будемо серйозно працювати, щоб палестинці вповні скористалися усіма вигодами з відходу ізраїльтян зі смуги Газа",

сказала Кондоліза Райз і додала:

"Ми сьогодні маємо надію на мир, оскільки міжнародна спільнота об’єдналась в історичній боротьбі з тероризмом. На Близькому Сході стали ясніше говорити про проблеми тероризму, усвідомлюючи, що ніяке національне протистояння ані релігійне вчення не можуть зробити законним убивство ні в чому не винних людей".

Держсекретар США повідомила, що міжнародний посередник на Близькому Сході Джеймс Вулфенсон висунув низку пропозицій, котрі можуть допомогти сторонам домовитися.
XS
SM
MD
LG