Доступність посилання

ТОП новини

Довідник політичних партій виданий в Одесі.


Петро Каландирець

Довідник "Хто є хто"
Одеса, 23 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - Саме цій події була присвячена презентація, проведена у Одеській міськраді. Назва довідника, який вийшов у світ двохтисячним накладом, „Хто є хто”.

Яскраве видання упорядкували в управлінні внутрішньої політики Одеської міськради. Необхідне фінансування надійшло з міського бюджету.

Довідник, виданий з ініціативи Політичної консультативної Ради при Одеському міському голові, містить повну інформацію про п”ятдесят з майже сотні організацій політичних партій, які представлені в обласному центрі. Тут є найновіша інформація про політичні партії, їхню програму і завдання, діяльність міських організацій, необхідні контакти. Тут представлені і чимало світлин відомого в місті фотохудожника Олега Куцького із зображенням мальовничих місць Одеси.

Начальник управління внутрішньої політики Одеської міської Ради Наталка Чайчук повідомила на презентації: „Після тривалих роздумів ми вирішили залишити у поданих політичними партіями матеріалах всі незрозумілі заяви і твердження. Тут ми дотримувались політики Комітету виборців, які стверджують: у політиці немає друзів і ворогів, є партнери і опоненти”.

Довідник „Хто є хто” буде поширений серед осередків політичних партій, засобів масової інформації, у бібліотеках і вищих навчальних закладах, які цікавляться політологією.

Переважна більшість присутніх на презентації представників політичних партій позитивно поставилися до роботи, яку зробили працівники управління внутрішньої політики.

Наталка Чайчук
Наталка Чайчук: „Найближчі вибори в Україні відбуватимуться за партійними списками. Виборцю вкрай важко розібратися, хто є хто. Цей довідник допоможе їм, дасть можливість розібратися. Чимало інформації містять і світлини, представлені на сторінках видання”.

Голова міської організації Народного Руху України Віктор Мастеренко висловив думку, що виданий довідник є надзвичайно необхідним для суспільства, адже у ньому представлені саме найбільш дієві політичні партії.

„Ця книжка є першою спробою систематизувати і виявити реально, хто є хто в одеській політиці. Щоправда, зміст викликає деякі зауваження. Мають місце технічні помилки. Але я думаю, що це не зменшує цінність видання, яке буде цікавим не лише представникам партійних структур, але і всім тим, хто цікавиться політичним життям”, - зазначив Віктор Мастеренко.

Зауваження висловили лише представники Партії регіонів України. Їхнє невдоволення викликав той факт, що під представленою у виданні фотографією колишнього міського голови, члена політичної Ради партії Регіонів Руслана Боделана міститься інформація, з посиланням на Інтернет видання „Кореспондент”, що колишній чиновник нині перебуває у розшуку. Інформацію про оголошений розшук „регіонали” розцінили не інакше як „політичну агітацію, яка дискредитує Партію регіонів”.

Начальник управління внутрішньої політики Одеської міськради Наталка Чайчук наголосила, що претензії Партії регіонів не мають жодних підстав. „Закиди ці не до мене, а до МВС України. Нехай вони звертаються з претензіями до них. Ми розташували джерела, у яких міститься інформація про розшук...”

У довіднику „Хто є хто” міститься інформація про дві громадські організації – „Молодіжну Раду” та Комітет виборців України.
XS
SM
MD
LG