Доступність посилання

ТОП новини

10-річчя Дипломатичної академії (до Дня української дипломатії).


Богдана Костюк Київ, 22 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні відзначається День української дипломатії, а напередодні своє 10-річчя відзначила Дипломатична академія.

Дипломатична академія при Міністерстві закордонних справ України була утворена згідно з Президентським указом, для забезпечення дипломатії молодої української держави кваліфікованим кадрами. Крім цього, фахівці Академії допомагають студентам опановувати знання у галузі політології; системного аналізу; історії окремих регіонів та держав світу тощо. Розповідає ректор дипакадемії Микола Кулінич:

“На сьогоднішній день, Дипломатична академія випустила 373 випускники, більшість з яких працює у державних, урядових структурах, насамперед – у МЗС України. Структура Академії з часом удосконалюється, нові завдання і виклики часу стоять перед нею. Уже з нового року ми відкриваємо три нові кафедри, оскільки Міністерство освіти затвердило таку спеціалізацію, як “європейська та євроатлантична інтеграція”, і визначило Дипакадемію базовою для підготовки фахівців у цій сфері. З цього приводу, ми відкриваємо Кафедру європейської та євроатлантичної політики, Кафедру глобальних і регіональних систем і Кафедру зовнішньої політики та дипломатичної служби”.

Крім того, як повідомив професор Кулінич, Дипломатична академія України підтримує зв’язки з “братськими установами” Польщі, Естонії, Російської Федерації, Хорватії, Німеччини та Австрії. Таким чином, українці – студенти і слухачі Дипакадемії – мають змогу стажуватись у цих державах і, серед іншого, підтверджувати високий рівень вітчизняної дипломатичної освіти. У цьому переконаний і ректор Академії, і її викладачі.
XS
SM
MD
LG