Доступність посилання

ТОП новини

Різдво Христове в Одесі та Миколаєві як ніколи урочисте.


Петро Каландирець Одеса, 6 січння 2005 (RadioSvoboda.Ua) - До зустрічі Різдва Христового готуються і на Півдні України. На Одещині та Миколаївщині заплановані чимало цікавих святочних заходів.

В рамках регіональної соціальної програми "Діти України" близько 200 школярів зустрінуть велике християнське свято у родинах галичан. Їх прийматимуть на Львівщині та Івано-Франківщині. За словами лідера миколаївських рухівців, народного депутата України Юрія Діденка, такі поїздки дозволять миколаївцям повернутися до втрачених за комуністичних часів українських національних і християнських традицій.

Влітку 2006 року гості з двох західноукраїнських областей навзаєм відвідають Миколаївщину, де відпочиватимуть на відомому морському курорті "Коблево".

Тих же, хто залишатиметься на Різдво у рідних домівках чекає чимало святкових заходів. 8 січня відбудеться свято "Різдв"яна зустріч". Тут виступатимуть місцеві митці, юнакам і дівчатам розповідатимуть про звичаї і різдв"яні традиції, лунатимуть святочні колядки.

На Миколаївщині групи колядників вже готові вітати зі святом мешканців обласного центру і навіть далеких сіл.

А в Одесі традиційну акцію здійснить Одеська обласна Рада миру, православний Свято Архангело-Михайлівський жіночий монастир, фонд "Надія, добро і добробут". У виставковому залі монастиря відкриється міжнародна виставка дитячого образотворчого мистецтва під назвою "Різдв"яна зірка".


Духівництво Української Автокефальної Православної Церкви організувало святкові заходи у обласному центрі для хворих на ВІЛ СНІД та у Одеському обласному диспансері для онкохворих.

Сестра Володимира Максимів (чину Святого Василія Великого) з Української греко-католицької церкви вважає, що у свято Різдва Христового кожен з християн має виявляти особливу турботу про людей немічних.

„Український народ, роздумуючи про це Різдв"яне таїнство народження Сина Божого, утворив Різдв"яні звичаї і традиції. Коли людина коштує різдв"яних страв за святковим столом у серці лине українська коляда, а вогник свічки освітлює сніп дідуха.

Тож людина, переживши повноту дарів Божих хоче поділитися ними з іншими - святковим настроєм, різдв"яними стравами. Це будуть сусіди, немічні, похилі віком, сироти, ув"язнені. Всі ті хто не може собі влаштувати святої вечері. Так ведеться у християн, що вони діляться своїм добром з потребуючими",
- сказала сестра Володимира Максимів.
XS
SM
MD
LG