Доступність посилання

ТОП новини

Закони СОТ.


Влада Саюк Київ, 18 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні народні обранці намагалися ухвалити шість сотівських законопроектів. Їхня поява в порядку денному пояснюється просто – вчора погоджувальна рада вирішила, що в середу депутати повернуться до розгляду сотівських законів, а завтра заслухають Президента стосовно політичної кризи.

Так сьогодні народні депутати голосували за закони, необхідні для вступу до Світової організації торгівлі. Спікер Верховної Ради Володимир Литвин намагався включити їх у порядок денний шість разів. Саме стільки законів було винесено на розгляд. Проте жоден з них не набрав голосів, необхідних для включення їхнього розгляду до порядку денного. Тобто, самі закони навіть не обговорювалися депутатами. Голова фракції “Наша Україна” Микола Мартиненко каже, що спроба проголосувати закони - це не більше, ніж популізм з боку опозиційних фракцій. Вони самі ще вчора вимагали повернутися до їхнього розгляду, і частина з них же сьогодні за ці закони не голосувала.

“Є намагання зробити гарну картинку. Наче Верховна Рада працює над гарними законопроектами. Над тими, що потрібні уряду. Насправді, законопроекти не пропрацьовано. В зал вносяться зненацька. Тому ми маємо таку картину. А якщо апелювати до інших фракцій, то я не розумію: з одного боку Янукович каже, що підтримує вступ країни до СОТ, а його фракція не підтримує жоден законопроект. ”

За закони не голосувала вся фракція регіонів. Вони твердять, що і не збиралися підтримувати законопроекти і до вчорашнього рішення погоджувальної ради не мають жодного стосунку.

Олександр Стоян: “Треба спочатку розвивати своє виробництво. Більше того, Україна сьогодні не готова вступити у СОТ, тому що потрібно багато сьогодні поміняти питань”.

У депутатів цього скликання, переконаний Михайло Поживанов, сотівські закони не мають жодної перспективи бути ухваленими.

“В першу чергу, сьогодні Верховна Рада показала свою нетолерантність до Президента. Жодного закону по вступу до СОТ не проголосували. Ну і в зв’язку з цим це певна оплеуха - як уряду так і Президенту”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG