Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада України ухвалила рішення - продовжити термін роботи виборчих дільниць у день голосування. Голосування на дільницях розпочнеться о сьомій годині ранку і триватиме до десятої години вечора


Відповідне рішення сьогодні ухвалила Верховна рада.

Таке рішення досить позитивно оцінив голова Центральної виборчої комісії України Ярослав Давидович:

“Ми знаємо з досвіду 1998 року, 2002 року, що у великих містах, де наповненість виборчих дільниць була три тисячі. А 2500 недалеко втекло – голосування завершувалося тим, що 200-300, а то і більше осіб ішли додому, не взявши участі у голосуванні. Ми просили продовжити (час) голосування. І не треба боятись, вони будуть дві доби рахувати оці “простині”. Перша інформація поступить до нас через добу, не раніше».

Однак рішення Верховної Ради - подовжити на три години роботу виборчих дільниць у день виборів, гостро розкритикував народний депутат Микола Рудьковський:

“Ми знаємо, що фальсифікація, яка здійснювалася і яка може бути здійснена під час виборів, проводиться вночі. І якщо ми доводимо підрахунок голосів до 5 годин ранку, то ми однозначно знаємо, що в якихось регіонах фальсифікації однозначно відбудуться. М повинні зважати на те, що все-таки члени дільничних комісій – це не раби, які будуть по 24 години сидіти над бюлетенями. Краще організувати більш ефективно роботу дільничних комісій”.
XS
SM
MD
LG