Доступність посилання

ТОП новини

"Білоруська демократія – найкраща", вважають Н. Вітренко і П. Симоненко.


Зиновій Фрис Прага, 2 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У четвер у білоруській столиці часто згадували Україну і українців, як, зрештою, і самі українці були в епіцентрі деяких подій у Мінську. А пов’язані ці події з президентськими виборами, які мають відбутися 19 березня.

Оглядачі сходяться на тому, що ситуація в Білорусі на тлі майбутніх президентських виборів загострюється. Не були винятком і події в четвер. Президент Лукашенко проявляє все більшу роздратованість і готовий звинуватити будь-кого в недружніх діях щодо нього особисто. Він звинуватив сьогодні Захід у фінансуванні підготовки державного перевороту і поваленні його, Лукашенка, влади. Але, сказав він, я не маю наміру здаватися. До числа тих країн, що їх білоруський керівник вніс до свого, по-суті, чорного списку, потрапила сьогодні й Україна. Раніше пан Лукашенко звинувачував переважно Захід, а сьогодні на горіхи, як кажуть, дісталося й Києву. Мовляв, через, зокрема, Україну фінансуються нездорові білоруські сили з чорними намірами.

Лідери прогресивних соціалістів і комуністів України Наталія Вітренко і Петро Симоненко, котрі в ці дні перебувають у Мінську, були сьогодні чи не в епіцентрі Всебілоруського народного віче, яке регулярно організовує президент Лукашенко. Пані Вітренко назвала українську владу "помаранчево-коричневою" і повідомила про нібито злі наміри української організації "Пора". "Ці помаранчеві відморозки,- сказала вона,- хочуть десантуватися в Білорусі".

А ще лідер прогресивних соціалістів всіляко вихваляла Білорусь і сказала, що в Україні все з точністю до навпаки погано.

Петро Симоненко сказав, що він прилетів з Одеси, де йому аплодували, коли він сказав, що летить до Мінська. Від закликав всіх білорусів 100 % голосів віддати на виборах за кандидатуру Олександра Лукашенка і тим самим підтвердити, що білоруська демократія найкраща.

Невдовзі після виступу Олександра Лукашенка на народному віче, де він вихваляв білоруську демократію, і слів захоплень тамтешнім народовладдям Петра Симоненка співробітники Управління КГБ з боротьби з тероризмом затримали керівників української партії "Пора" та кількох журналістів, які прибули до Мінська для ознайомлення з ситуацією в країні. Сьогодні ж їх депортували до Києва.

Про те, чи це має щось спільне з демократією, ні пані Вітренко, ні пан Симоненко не коментують.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG