Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Читають всі!


/images/photo/Biblio_book_kniga.jpg Київ, 17 березня 2006 року. Найбільш очікувана подія року в літературному житті України - так називають недержавний рейтинг "Книжка року". Сьогодні поціновувачі української сучасної літератури дізнаються які книги експерти визнали кращими серед цьогорічних новинок. Втім - вітчизняні критики розпачливо скаржаться - серед більшості українців за сім років існування конкурсу - він, а відтак і сучасна книга ,так і не стали популярними - українську книгу й досі невигідно видавати. Чому? Будемо з’ясовувати у “Звуках життя” - "ЧИТАЮТЬ УСІ!" З вами Надія Шерстюк.

Простий економічний закон - попит породжує пропозицію. Тобто, якщо книжки купують, тоді їх вигідно видавати. На найбільшому та найпопулярнішому книжковий ринку у столиці - можна знайти все - від раритетних книг та підручників до легких дамських романів. Українську книжку та її читачів на “Петрівці” шукала кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин...

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Для українських прозаїків і поетів масова література – щось малозрозуміле і непролазне. Так вважає відомий письменник Андрій Кокотюха. На його думку, це не дивно, бо українським "інженерам людських душ" бракує і життєвого , і читацького досвіду. Тому зручніше та звичніше за радянським літературно-партизанським звичаєм орієнтуватися на невеличку аудиторію - "Я написав - ти прочитав". Залишається сподіватися, що письменникам протягнуть руку допомоги кінематографісти.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Іван Малкович, директор видавництва дитячої книги “А-ба-ба-га-ла-ма-га”, посилається на специфіку свого видавництва і каже, що не женеться за масовістю, тобто популярністю своїх книжок. Однак визнає - видавництво має більше шансів випустити елітну книгу, якщо до цього - воно випустило бестселер. Іван Малкович поділяє книги на бестселери - в його випадку це був "Гаррі Поттер" та лонг-селлери - тобто книжки, які не мають миттєвої популярності, але стають класикою.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

На відміну від радянських часів, зараз, щоб придбати класну книжку, не треба ходити на "чорний ринок", тягати у пункти обміну десятки кілограмів макулатури. Як гриби ростуть не лише продуктові та промислові, а і книжкові супермаркети. Асортимент одного з них - у столиці - вивчала кореспондентка “Звуків життя” Наталія Коваленко.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG