Доступність посилання

ТОП новини

Уповноважені особи блоку «Наша Україна» стверджують, що викрили «каруселі» на виборчій дільниці № 140 у Києві.


Кирило Булкін Київ, 26 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Уповноважені особи блоку «Наша Україна» стверджують, що в Шевченківському районі представники деяких політичних сил використовували брудні технології, відомі під назвою «каруселі».

Епіцентрами порушень, за словами уповноважених «Нашої України», стали гуртожитки Київського Національного економічного університету. Саме звідти надійшов сигнал про скуповування голосів студентів. «Нашоукраїнці» перевірили цей сигнал, і, як стверджують, з’ясували механізм «каруселей», що доволі активно «крутилися» на 140-й виборчій дільниці Шевченківського району Києва. Розповідає уповноважена особа блоку «Наша Україна» по Шевченківському району Олександр Попов.

Олександр Попов: «Людина, що дзвонила нам, повідомила, що голоси виборців скуповують деякі «маргінальні партії», не назвавши, які саме. Ми відреагували на дзвінок і, виїхавши за вказаною адресою, зафіксували спершу складання списків людей, які погодилися продати свій голос. Це відбувалося біля двох гуртожитків КНЕУ: на вулиці Ежена Потьє та на проспекті Перемоги. Після цього ми бачили, як ці люди формували групи по 5 чоловік під головуванням «старшого» і йшли голосувати. Яким чином фіксували результат голосування, я не знаю, але після того ми бачили, як старшим групи видавали кредитку банку «Надра». Ми «відловили» дві групи вербувальників, викликали наряд патрульно-постової служби. Ті, розібравшись у ситуації, викликали наряд Шевченківського РВВС. Доки їх викликали, затримані встигли подзвонити комусь і приїхали люди, що почали тиснути на міліцію, вимагаючи «відпустити хлопців». При цьому вони демонстрували посвідчення кандидатів у депутати від партії «Союз». Зрештою порушників відпустили, але їхні прізвища відомі, вони є в міліції».

Олександр Попов додав, що уповноважені особи блоку «Наша Україна» зафіксували також автомашини, що постійно курсували між гуртожитками. Люди, які перебували в них, за словами пана Попова, підтверджували свою належність до трьох політичних сил: все того самого «Союзу», «Народного блоку Литвина» та партії «Європейська столиця».

У Шевченківському райвідділі внутрішніх справ інформацію про виявлені під час виборів на 140-й дільниці «каруселі» наразі не підтвердили і не спростували.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG