Доступність посилання

ТОП новини

Перші результати виборів у Криму.


Володимир Притула Сімферополь, 27 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - За попередніми даними, вибори в Криму пройшли спокійно і без ексцесів, а перемогу на них отримала Партія Регіонів та створений нею Блок “За Януковича!”.

Скандування: “Російська мова, російська мова, російська мова!” - Тема російської мови домінувана у кримських засобах масової інформації під час усієї передвиборчої кампанії. Вона ж була провідною темою усієї виборчої стратегії кримської організації Партії Регіонів та створеного нею Блоку “За Януковича!”. За попередніми даними, список “регіоналів” до Верховної Ради України отримав підтримку 56% кримських виборців, а список до Верховної Ради автономії – близько 40% . Крім того, кандидати у мери, яких підтримала Партія Регіонів, лідирують на виборах в Ялті, Керчі, Євпаторії, Феодосії, Саках, Судаку та деяких інших кримських містах.

Каже відомий кримський журналіст та аналітик Микола Семена: “Такі результати, отримані Партією Регіонів у Криму були очікувані, бо ця політична сила знову, як і під час минулих президентських виборів, використовувала проросійські гасла”.

Результатів виборів до Верховної Ради Криму і місцевих рад, хоча б попередніх, досі немає. А за попередніми даними, на виборах до українського парламенту на території автономії одразу за Партією Регіонів, яка лідирує з великим відривом, іде Блок “Наша Україна” – у нього підтримка майже 9% виборців. У Блоку Юлії Тимошенко – майже 7%, у Блоку Наталії Вітренко - 5, а в комуністів – 4% голосів кримських виборців. Решта суб’єктів виборчого процесу України не подолали в автономії і 2-х відсотків. Що ж до попередніх результатів виборів до кримського парламенту, то Виборча комісія АРК обіція їх не раніше завтрашнього вечора.

Тим не менш, у штабі кримської організації Партії Регіонів та Блоку “За Януковича!” задоволені результатами виборів. Каже один з його лідерів депутат Верховної Ради автономії попереднього скликання Олег Родивілов: “Попри адміністративний ресурс, який проявився у тиску на нас у друкованих та електронних засобах масової інформації, у судових інстанціях, тим не менш, ми є лідерами як по Криму, так і по Україні.Тому я загалом задоволений. Як будь-який партійний функціонер, я розумію, що ми мали як зовнішні, так і внутрішні фактори, які не дозволили отримати більш високі результати. Але загалом,ситуацію вважаю нормальною ”.

Тим часом нинішній спікер кримського парламенту, член Партії Регіонів Борис Дейч заявив журналістам, що провідну роль у формуванні нового кримського уряду та Верховної Ради АРК зіграють представники виборчого Блоку “За Януковича!”, сформованого кримськими організаціями Партії Регіонів і Партії “Російський блок”.

На фото 1: Одна з передвиборчих акцій на підтримку російської мови у Сімферополі; На фото 2: Один з лідерів Блоку “За Януковича!” Олег Родивілов.
XS
SM
MD
LG