Доступність посилання

ТОП новини

Одеса відновлює зв’язки з Калькуттою.


Петро Каландирець /images/photo/Odesa_28.03_1.jpg Одеса, 28 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Про це йшлося на зустрічі Одеського міського голови Едуарда Гурвіца з Надзвичайним і Повноважним послом Індії в Україні Дебабратом Сахою.

Гість із Індії вперше відвідав українське причорноморське місто. На його думку, „Одеса має особливе становище в Україні. Саме у цьому місті ще за часів СРСР існувало Генеральне консульство Індії. І сьогодні чимало економічних зв’язків Індії з українськими партнерами проходять саме через Одесу – місто, яке є побратимом Калькутти. Обидва міста є портовими”.

Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Бабабрат Саха передав Одеському міському голові найкращі побажання від мера Делі.

Едуард Гурвіц висловив задоволення тим фактом, що серед багатьох міст-побратимів Одеси є і Калькутта. Він наголосив, що влада робить все можливе для активізації економічних і культурних зв’язків між цими двома містами. Посольство Індії висловило готовність робити все можливе для переходу побратимських стосунків між Одесою та Калькуттою від формальної площини до реальних справ.

На проведеній зустрічі мова йшла і про співпрацю у різних сферах. Величезна кількість індійських вантажів проходить саме через Одеський порт. Є реальна можливість зростання такого вантажопотоку.

„Традиційно зв’язки між Одесою та Індією були міцними ще за радянських часів. На нинішньому етапі Індія знов виявляє зацікавлення до нашого міста. Відомо, що один з громадян Індії є інвестором проекту з будівництва заводу з переробки пальмової олії в Одесі. З точки зору розвитку культурних відносин – цього року виконується 20 років побратимства між Одесою та Калькуттою. Я думаю, що з цієї нагоди пройдуть відповідні культурно-мистецькі заходи у обох містах. Відповідні пропозиції з Одеси направлені до мерії Калькутти. Нині триває листування з Міністерством культури України з проханням включити творчі колективи Одеси до програми заходів Року індійської культури в Україні і Року української культури в Індії. Певний імпульс для відносин з Індією Одеською міською владою вже зроблений” ,- повідомив директор Департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олег Долженков.
XS
SM
MD
LG