Доступність посилання

ТОП новини

Угода між Mittal Steel та ЄБРР.


Богдана Костюк Київ, 21 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні у Києві компанія “Mittal Steel – Кривий Ріг” і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали кредитну угоду на двісті мільйонів доларів США. Чільники Євробанку зазначили, що таким чином демонструють свою підтримку прозорій та успішній приватизації та впровадження в Україні міжнародної практики управління підприємствами. Радіо “Свобода” розповідає, яким чином компанія “Mittal Steel – Кривий Ріг” збирається використати наданий ЄБРР кредит.

Директор по зв’язках з громадськістю компанії “Mittal Steel – Кривий Ріг” Френк Паннір повідомив:

“Наша співпраця з європейським банком реконструкції та розвитку розпочалася 1999-го року з Казахстану. Кредит був спрямований на реорганізацію застарілих і фінансово слабких заводів у цій країні. Кредит же, наданий “Mittal Steel” нині, буде використаний для удосконалення технологій виробництва, підвищення енергоефективності та продуктивності праці на “Криворіжсталі”, що зробить це підприємство одним з наймодерніших і найпотужніших в Україні”.

За словами пана Панніра, “Mittal Steel” має досвід запровадження енергозберігаючих технологій у металургію – проекти, подібні Криворізького, успішно здійснені у Румунії та Македонії.

Генеральний директор “Mittal Steel – Кривий Ріг” Нарендра Чодері зауважив, що українська сталеливарна промисловість у цілому потребує технічної реконструкції, оскільки її підприємства досі залишаються енерговитратними і не відповідають тим стандартам, які визнані в індустріалізованому світі. Кредит ЄБРР, на думку пана Чодері, дозволить у кінцевому результаті зменшити споживання природного газу на “Криворіжсталі” і стане таким чином внеском у стратегію диверсифікації джерел енергоресурсів в Україні.

Директор Євробанку в Україні Камен Захарієв переконаний:

“Україна потребує такого проекту, що пов’язаний з приватизацією потужного підприємства “Криворіжсталь” і приходом сильного інвестора - “Mittal Steel”. Зазначу, що процес приватизації цього металургійного гіганта став історичним з багатьох причин. І стратегія нашого Банку була пов’язана, серед іншого, з наміром підтримати прозорі відкриті приватизаційні тендери великих об’єктів в Україні”.

Камен Захарієв нагадав, що кредитування “Mittal Steel” є одним з семдесяти семи проектів, які фінансуються в Україні.
XS
SM
MD
LG