Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Дорогий кіндер-сюрприз.


Київ, 4 травня 2006 року. Держава вкотре перейнялася демографічною ситуацією в країні - зокрема, уряд стурбований здоров’ям молодих мам та їхніх чад. Саме тому урядовці взялися розробляти план - до 2015-го року, зокрема, намагатимуться роз’яснити молоді переваги здорового способу життя, підвищити кваліфікацію медиків. А перший крок, який мав би, на думку чиновників, стимулювати народжуваність держава зробила рік тому - молоді мами отримують вісім тисяч гривень на новонародженого. Чи справдилися надії урядовців? Про це будемо говорити у “Звуках життя” – “Дорогий кіндер-сюрприз”. З вами Сашко Лащенко.

Лікарі напевно, ведуть свою статистику протягом багатьох років та якнайкраще знають про демографічну ситуацію, так би мовити, з першоджерел - вирішила наша кореспондентка Наталка Коваленко і завітала до одного зі столичних пологових будинків.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Актор Богдан Бенюк має двох доньок і хлопця. Доньки вже дорослі, одна - філософ, друга працює на телебаченні. А Богдан Бенюк-молодший наразі вчиться у другому класі школи. При цьому багатодітний батько Бенюк констатує, що точну формулу – скільки дітям треба уваги, і скільки грошей - визначити неможливо. У будь-якому разі – треба чимало і протягом усього життя.

31-річний міністр у справах сім''ї, молоді та спорту Юрій Павленко впевнений, що зараз держава непогано допомагає тим батькам, хто наважується мати дітей. Пан Павленко переконує в цьому і як чиновник, і як тато двох синів.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Львів’янки за останні півтора роки частіше наважуються на народження дітей. Медики цьому мають два пояснення - запровадження компенсації та... міцні християнські традиції, які не вітають рішень про аборти. В середньому на тисячу львів’ян народжується десять немовлят. Водночас, смертність й надалі перевищує народжуваність, констатує львівська кореспондентка радіо Свобода Галина Терещук.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

У нашої кореспондентки Лесі Штогрин – маленька дитина і як молода мама вона, звичайно, часто відвідує дитячі магазини. Сьогодні Леся це зробила знову і поцікавилася у покупців та продавців – чи вистачає допомоги від держави, щоб купувати немовляті все необхідне?

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG