Доступність посилання

ТОП новини

Іранські парламентарі погрожують вивести Іран із Угоди про непоширення ядерної зброї


Раніше в неділю речник міністерства закордонних справ Ірану заявляв, що будь-які резолюції чи санкції ООН проти його країни матимуть неґативний вплив.

Про це вони заявили в листі до генерального секретаря ООН Кофі Аннана. Листа зачитали в неділю на державному радіо Ірану.

У листі парламентарі закликають Аннана і Раду безпеки ООН мирним шляхом вирішити суперечку навколо ядерної програми Ірану. Інакше ж, попередили вони, парламент проголосує за прохання до уряду Ірану вийти з Угоди про непоширення.

Раніше в неділю речник міністерства закордонних справ Ірану заявляв, що будь-які резолюції чи санкції ООН проти його країни матимуть неґативний вплив. «Втягування до цього Ради безпеки ООН і ухвалення хибних рішень змінить напрям узаємин зі співпраці на протистояння», – сказав Хамід Реза Асефі.

Напередодні п’ять постійних членів Ради безпеки – Велика Британія, Китай, Росія, Сполучені Штати Америки і Франція – не змогли дійти згоди про проект резолюції щодо ядерної програми Ірану. Росія й Китай виступають проти головних пунктів проекту, які б юридично зобов’язали Іран припинити збагачення урану. США й їхні союзники підтримують ці вимоги проекту.

У понеділок це питання обговорять міністри закордонних справ країн – членів Ради безпеки, а також Німеччини.
XS
SM
MD
LG