Доступність посилання

ТОП новини

У Криму святкування Дня перемоги стало політичною акцією.


Володимир Притула Сімферополь, 9 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Севастополі українські і російські військові моряки на честь свята Перемоги провели спільний військовий парад, а в Сімферополі святкування Дня перемоги стало політичною акцією.

Школярі, приведені на демонстрацію своїми класними керівниками, вітають ветеранів як на стадіоні чи дискотеці. Для двох десятків активістів районних ветеранських організацій, яких посадили у три військові УАЗики і везуть центральними вулицями Сімферополя, це незвично. І навіть засипані квітами, вони виглядають дещо розгублено.

Лише коли автомобілі прибули до Алеї Вічного вогню, де до них приєдналося кримське і сімферопольське начальство, ветерани себе почувають упевненіше. Тут керівництво автономії, міста і ветеранських організацій поклали квіти і вінки до Вічного вогню, прозвучав салют і частину ветеранів повели на фронтові сто грам. За стіл посадили не всіх, зате були присутні міністри і депутати.

Окремими колонами пройшли комуністи та представники блоку “За Януковича!”. Вони несли переважно антивладні

лозунги і закликали боротися із бандерівцями “Ця влада спустошила, зневодила нашу землю!”

Крім того, що під час урочистостей практично не було ветеранів 2-ї світової війни, цьогорічні святкування Дня Перемоги запам’яталися вербувальною акцією місцевого військомату: “У свій вільний час військовослужбовці за контрактом можуть займатися спортом...”
XS
SM
MD
LG