Доступність посилання

ТОП новини

Одеська міськрада погодилася на кредит від Світового банку.


Петро Каландирець Одеса, 17 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Депутати Одеської міськради більшістю голосів ухвалили рішення „Про підтримку участі комунального підприємства” „Агенство програм розвитку Одеси” у проекті „Розвиток міської інфраструктури в Україні за рахунок спеціальної інвестиційної позики Світового банку”.

Одеса є одним з шести міст України, які включені до проекту позики Світового банку. Орієнтовна його вартість складає трохи більше 35 мільйонів американських доларів. Гроші, як передбачається, будуть витрачені на відновлення та реконструкцію систем водопостачання та водовідведення.

Основним напрямком використання інвестиції на переробку твердих побутових відходів є рекультивація та закриття існуючих у місті полігонів.

Проблеми водопостачання та переробки сміття є актуальними не лише для Одеси, але і в Україні в цілому. Промовці на сесії наголошували, що надання неякісних послуг призводить до небажання споживачів платити за користування ними , а це унеможливлює покриття витрат на експлуатацію та поточний ремонт, що в свою чергу погіршує фінансовий стан комунальних підприємств.

Передбачається, що покращення якості послуг надасть можливість виправити фінансовий стан згаданих підприємств.

Міську раду Одеси, делегація якої відвідає Вашингтон для переговорів та, як передбачається, підпише угоду, буде представляти перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв.

Важливою для розвитку Одеси назвав позику Світового банку і Одеський міський голова Едуард Гурвіц. Переговори на цю тему тривали упродовж 2005 року. Повноважна делегація банку кілька разів побувала у мерії українського причорноморського міста.

Категорично проти позики Світового Банку для Одеси виступили лише депутати міськради, які представляють блок Наталки Вітренко „Народна опозиція”. Вони називали її „кабальною і такою, що вішає борги на нащадків...” На вимогу депутатів від ПСПУ голосування провели поіменно.

Рішення „Про підтримку участі комунального підприємства” „Агенство програм розвитку Одеси” підтримала більшість депутатського корпусу зі врахуванням додатку від депутата міськради Георгія Селянина щодо необхідності внесення відповідних змін до міської Програми соціально-економічного розвитку Одеси.

Депутати дали згоду і на створення комунального дошкільного навчального закладу «Дитячий будинок «Перлинка». Начальник міського управління освіти переконана, що створення згаданого закладу було б значним кроком на шляху вирішення проблеми дитячої бездоглядності в Одесі. У згаданому закладі будуть перебувати діти-сироти у віці від 3 до 7 років.

Будинок дошкільного навчального закладу „Перлинка” розташований у курортній зоні. Діти будуть мати умови для соціальної реабілітації, медичного обслуговування і всебічного розвитку.
XS
SM
MD
LG