Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони України називає “політиканством” ситуацію, що склалась навколо американського військового судна у Феодосії


У Феодосії, що на сході Криму, активісти проросійських організацій блокують місцевий порт. У суботу туди зайшов військово-транспортний корабель ВМС Сполучених Штатів із технікою для участі у миротворчих багатонаціональних навчаннях “Сі Бриз-2006”.


За словами Анатолія Гриценка, з корабля розвантажили будівельні блоки для будівництва об’єктів на українській території

Він наголосив, що окремі військові навчання, заплановані в Криму, передбачають надання Україні такої безкоштовної технічної допомоги.

У Феодосії, що на сході Криму, активісти проросійських організацій блокують місцевий порт.

У суботу туди зайшов військово-транспортний корабель ВМС Сполучених Штатів із технікою для участі у миротворчих багатонаціональних навчаннях “Сі Бриз-2006”.

Активісти проросійських організацій стверджують, що американський корабель прибув для облаштування бази НАТО в сусідньому містечку Старий Крим.

Каже один з організаторів блокування Феодосійського порту Павло Буцай: “Рішучі дії людей і готовність лягати під колеса техніці не дозволили їм виїхати за територію порту. Зрештою, вантажне судно покинуло Феодосію. Але техніка стоїть, чекають зручного моменту, щоб її перевести до Старого Криму. Але люди на сторожі. Усі чотири виходи з порту охороняються і пікетуються”.

Заяви активістів проросійських організацій Криму про те, що військово-транспортне судно ВМС Сполучених Штатів Америки доправило до Криму зброю і бойову техніку, є неправдивими.

Про це заявляє командування Військово-морських сил України.

За словами представника штабу українського флоту Миколи Недогибченка, з корабля у Феодосійському порту вивантажили інженерну техніку і будівельні матеріали для вдосконалення навчально- тренувальної бази Старокримського полігону.

Тут через місяць відбудуться миротворчі багатонаціональні навчання “Сі Бриз-2006”.

Микола Недогибченко заявив:

“Судно уже розвантажене. Воно відбуло із порту Феодосії і проходить митні процедури у Феодосійському морському порту. Те, що певні сили перешкоджають вивозу майна із Феодосійського порту, це тимчасове непорозуміння, яке найближчим часом владнають”.

Представники Комуністичної партії України закликають Генеральну прокуратуру розслідувати події у Феодосії.

Лідер комуністів Петро Симоненко вважає незаконним намагання НАТівського корабля у Феодосії розгрузити вантаж. Він зазначає, що на території України Верховна Рада не давала жодних дозволів іноземним військам проводити будь-які операції.

За словами Симоненка, комуністи будуть ініціювати 7 червня під час засідання Верховної Ради звіт міністра закордонних справ та міністра оборони. Також комуністи хочуть, щоб усіх керівників міністерств відправили у відставку.
XS
SM
MD
LG