Доступність посилання

ТОП новини

Під будівлею Дніпропетровської міської ради 7-му добу поспіль триває акція протесту


ЇЇ учасники виступають проти рішення депутатського корпусу про надання російській мові статусу регіональної.

ЇЇ учасники виступають проти рішення депутатського корпусу про надання російській мові статусу регіональної.

Вдень тут постійно перебуває до 10-ти осіб, вночі - близько 15-ти.

За словами одного з активістів наметового містечка, представника місцевого осередку Блоку Юлії Тимошенко Романа Сердюка, наразі під міськрадою розбито 9 наметів, у тому числі два — агітаційні, де постійно перебувають члени УНП, БЮТ, УНА-УНСО та Української консервативної партії.

Сьогодні учасники акції протесту встановили телевізор із DVD-програвачем і аудіосистемою, щоб транслювати фільми і музику патріотичного спрямування.

Представники БЮТ завезли до містечка воду й організували гаряче харчування, бо до цього мешканці містечка харчувалися стихійно.

24-річний Ігор Прядко, активіст місцевого осередку УНА-УНСО, який на знак протесту ще сім днів тому прикував себе до дверей міськради і оголосив голодування, почуває себе гірше, проте відмовляється від виклику “швидкої”.

Дніпропетровська міська рада ухвалила рішення про надання російській мові статусу регіональної 24 травня, а 26 травня прокурор міста Микола Горностаєв подав до Господарського суду Дніпропетровської області щодо скасування цього рішення. З того моменту рішення міськради вважається зупиненим - аж до розгляду справи у суді
XS
SM
MD
LG