Доступність посилання

ТОП новини

Військові навчання в Криму, проти яких протестують мешканці Феодосії, жодним чином не стосуються НАТО, заявив представник Альянсу Джеймс Аппатураї


Він вкотре наголосив, що НАТО не планує розміщувати в Україні свої військові бази


Він вкотре наголосив, що НАТО не планує розміщувати в Україні свої військові бази.

Представник Альянсу нагадав, що військові навчання “Сі Бриз” Україна та Сполучені Штати проводять ще з 97-го року. А доставлений в Україну вантаж – це питання суто двосторонніх відносин.

Водночас Міноборони та МЗС України називають протести в Криму – провокацією.

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк: “Організатори політичної провокації стверджують, що відбулося порушення закону щодо переходу іноземних військових підрозділів на територію України, але таких підрозділів немає. Маю одну пораду для ініціаторів цієї провокації – звернути увагу на неподобства, пов’язані з використанням безкоштовно ділянок землі, споруд, підрозділами російського ЧФ, порушення законодавства України, а також двосторонніх домовленостей”, - каже міністр Тарасюк. Минулої суботи до Феодосії прибуло американське судно, з якого розвантажили техніку, будматеріали, зброю для навчально-тренувальної бази.

Проросійські організації Криму заблокували порт, заявляючи про можливість висадки американських військових на ракетний полігон неподалік від Феодосії.
XS
SM
MD
LG