Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Культ шкіряного м’яча.


Київ, 9 червня 2006 року. Від сьогодні і ще рівно місяць світовою подією номер один буде футбол. Матчем збірних Німеччини та Коста-Рики, що почнеться о сьомій вечора за київським часом на стадіоні у Мюнхені, стартує фінальний турнір чемпіонату світу з найпопулярнішого виду спорту. Вперше в історії на Мундіалі гратиме і збірна України. (Підопічні Олега Блохіна свій стартовий поєдинок проведуть чотирнадцятого червня проти іспанців). Світовий чемпіонат лише на старті й про його результати, сенсації, скандали поговоримо пізніше. А сьогоднішні “Звуках життя” “Культ шкіряного м’яча” присвячені футболу – яскравому шоу із шаленою популярністю і в Україні, і у світі, величезними грошами та неабияким політичним впливом. З вами Олександр Лащенко.

Оскільки про футбольний чемпіонат світу в Україні можна наразі тільки мріяти, українським фанатам доводиться спостерігати за матчами лише перед телевізором (якщо звичайно не має змоги або грошей поїхати у туристичний тур до Німеччини на час Мундіалю). А вболівати завжди краще разом – наприклад у спортивному барі, яких в останні роки з’явилося в українських містах чимало. В одному зі спорт-барів побувала і кореспондентка “Звуків життя” Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Один із найвідоміших українських спортивних журналістів, котрий коментував по телевізору легндарний матч Суперкубка 1975-го року, Валентин Щербачов уже давно розмірковує над тим, чого у футболі більше - політики, економіки чи самої гри? Напевно – вистачає всього, констатує Валентин Щербачов.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Англія у ці дні теж марить футболом. Завтра - стартовий матч її збірної на чемпіонаті в Німеччині. На батьківщині футболу сподіваються, що їхній команді вдасться нарешті перервати ганебну серію поразок у сорок років - саме стільки англійцям не вдається виграти першість світу. А німецька поліція вже підготувала гідну зустріч відомим своїм норовом фанам із Туманного Альбіону. Якщо ті знову "наламають дров", церемонитися з бешкетниками правоохоронці не стануть. З яким настроєм тисячі британських фанатів помандрують до Німеччини, - розповість лондонський кореспондент Радіо Свобода Олекса Семенченко.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Кожен уболівальник захоплюється футболом по-своєму. Хтось фанатіє від влучного удару в дев’ятку чи фінта на полі, а хтось поспішає до букмекерської контори, аби заробити на результатах матчів. До речі, фаворитом чемпіонату світу в Німеччині британські букмекери вважають Бразилію, а титул найкращого бомбардира пророкують її форвардові Роналдо. Чи поділяють прогнози британських букмекерів їхні українські колеги, спробувала дізнатися кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG