Доступність посилання

ТОП новини

Минулими вихідними „Регіони” провела одразу два великі партійні з’їзди.


Юрій Дулерайн Дніпропетровськ. 1 липня 2006 року рік (RadioSvoboda.Ua) – Новини України У Житомирі збиралися „регіонали” із Західної та Північної України, водночас у Дніпропетровську — з південно-східних областей. Обидва з’їзди підтримали вимоги політради своєї партії до „помаранчевої коаліції”, зокрема щодо виборів голови парламенту і призначення керівника уряду окремо, а не в пакеті.

Форум у Дніпропетровську проходив у Палаці культури трубного заводу, який, до речі, належить корпорації Віктора Пінчука. Сюди зібралося близько півтори тисячі південно-східних „регіоналів”, щоб, як сказав їхній лідер журналістам, звірити годинники. Годинник самого Віктора Януковича показував надзвичайну політичну й економічну кризу в Україні, про що він і заявив із трибуни з’їзду.

Віктор Янукович: “Кому в сьогоднішній Україні жити стало краще? Влада, відкидаючи реалії, запевняє, що всім. Це не правда. Статистика ще не відобразила того реального скорочення робочих місць, яке відбувається через зупинку підприємств. А це вже вплинуло на життя сотень тисяч родин”.

Дісталося владі і за неспроможність домовитись з Росією про дешевший газ, і за те, що не прийняла руку допомоги Партії Регіонів для створення так званої „широкої коаліції”. Віктор Янукович констатував:

“У нас не вийшло діалогу. Скоріше, монолог. Чи, як кажуть, розмова глухого з німим”.

А втім, за словами Віктора Януковича, доки помаранчева коаліція не показала свою дієвість і не обрала прем’єра та спікера, „Регіони” не поспішатимуть проголошувати себе опозицією.

Він повторив вже раніше озвучені ультимативні вимоги до „помаранчевої” коаліції — віддати Регіонам більшу кількість керівних посад в парламентських комітетах і затверджувати голову парламенту і керівника уряду окремо, а не пакетом.

В іншому разі — „Регіони” домагатимуться розпуску Верховної Ради і нових виборів. Делегати з’їзду запевнили свого лідера — партійні офіси готові хоч зараз знову перетворитися на виборчі штаби і, а самі партійці, якщо треба, — вивести людей на акції протесту.


Як саме будуть відбуватися ці акції, на прес-конференції пан Янукович не схотів пояснювати — мовляв, усе буде законно.

Керівник „Регіонів” також похвалив Президента за виважену позицію і розкритикував його оточення за те, що не слухають вказівок глави держави.

„Любі друзі” слухають,і … як говорять, яка там приказка є?... А Мишко слухає та їсть”.

Наприкінці форуму південно-східні „регіонами” домовились про черговий з’їзд — тепер вже всеукраїнського масштабу й у Києві. Його мають провести якнайшвидше — до 10-го липня. Щоб знову ж таки — дати оцінку ситуації в країні і поговорити про кризу влади.
XS
SM
MD
LG