Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці Прикарпаття протистоять вирубуванню карпатського лісу.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 5 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Правоохоронці Прикарпаття протистоять вирубуванню карпатських лісів. У минулі роки міліціонери, за їхніми словами, були обмежені в діях щодо запобігання таким злочинам, оскільки зловмисники дуже часто мали підтримку з боку владних структур.


Чисельність правоохоронців на Прикарпатті впродовж останніх півтора року скоротилася. Однак це аж ніяк не вплинуло на ефективність їхньої роботи. Про це заявив керівник центру зв’язків з громадськістю обласного управління Міністерства внутрішніх справ підполковник Василь Гультейчук.

На його переконання, міліціонери Івано-Франківщини лише позбулися випадкових людей у своїх лавах. Від часу обрання президентом Віктора Ющенка в області якісно змінилась робота правоохоронців. Міліціонерам вдається розкривати майже всі важкі злочини. Це передовсім убивства. Вони також узялись розслідувати нерозкриті злочини минулих років. У цьому напрямку працюють досвідчені міліціонери, які пішли у відставку. З них створено підрозділ „Сова”. Намагаються ефективно протистояти також злочинам в економічній сфері. Як результат – рівень злочинності на Івано-Франківщині є одним з найнижчих у державі.

Головним напрямком роботи прикарпатських правоохоронців зараз є боротьба з розкраданням лісу. На цьому наголошує помічник керівника управління УМВС в області Олена Кулик:

„Дане питання є пріоритетним для працівників і керівного складу УМВС області, оскільки це питання розглядалося як першочергове головою обласної держадміністрації. І для запобігання розкрадання лісу УМВС робить наступні кроки: пости ДАІ виставлені по дорогах області, стежать за тим, чи лісовози мають усі відповідні документи”.

Допомагає в робота правоохоронцям також населення, яке потерпає від повеней, що виникають унаслідок вирубування карпатських лісів. Це підкреслює Олена Кулик:

„Також іде співпраця із сільським населенням, особливо в горах”.

Правоохоронці також заявляють, що до приходу нової влади вони зчаста не мали ефективних важелів впливу на фірми, які займалися фактичним розкраданням карпатського лісу. Зараз ситуація перебуває під контролем правоохоронців. Вони знаходять повну підтримку у своїй роботі з боку місцевої влади.
XS
SM
MD
LG