Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі арештовані чотири особи, які займалися нелегальним перевезенням людей на роботу в Західну Європу


Єва Поштар Нелегальну роботу в нелюдських умовах на фермах південної Італії організувала злочинна група, яку викрили польська та італійська поліції. Кількість членів злочинної групи, що організувала заборонений промисел, сягає вже тридцяти осіб. В умовах концтабору, піддані психічному та фізичному теророві озброєних охоронців, у невільничих умовах люди працювали по 16 годин на добу, а спали просто неба.

Злочинна група давала оголошення про роботу в Італії у газетах та на сайтах інтернету. Робітникам обіцяли платити по п’ять євро за годину. На місці, в Італії, виявлялося, що зарплата насправді у п"ять разів менша, а працювати треба під наглядом стражників від третьої години ранку до 9-тої вечора. Ось як Марек розповідає про своє перебування в італійському таборі:

«Знаю, що були випадки, коли особу, яка чимось не подобалась шефам, переслідували, били. Знаю про випадки, коли таку особу душили у воді через тих людей».

Поліція повідомляє також про інші видадки знущань: цькування собаками, згвалтування. В тому невільничому таборі доходило до самогубств доведених до відчаю людей, можливо, і вбивств. Польська преса повідомляє, що серед охоронців табору були українці, які наказували називати себе "капо".

Декілька днів тому польська та італійська поліції арештували 25 осіб, власників шістьох таборів невільничої праці в околицях Orta Nova в італійському регіоні Апулія. Серед них керівники злочинної групи: троє поляків, двоє українців та алжирець.

Представник польської поліції Кжиштоф Гайдас сказав Радіо Свобода про найновіші результати роботи поліції у цій справі:

«У середу під вартою опинилися наступні чотири особи, у тому числі організатор транспорту й троє вербувальників робітників на роботу на фермах у Італії. Ми передбачаємо чергові затримання».

Польські та міжнародні організації, які займаються проблемою нелегальної торгівлі людьми, наголошують, що це явище наростає. Злочинні групи, як ті, що їх нещодавно виявлено у Польщі та Італії, наживаються на людях, доведених злиднями до відчаю. Польські дипломати в Італії не приховували свого здивування, що у ХХІ столітті в центрі Європи можливі такі разючі випадки ставлення до людей, як до невільників.
XS
SM
MD
LG