Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував арешт майна депутата Одеської міськради.


Петро Каландирець Одеса, 11 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Апеляційний суд Одеської області скасував рішення Приморського суду Одеси про накладання арешту на власність депутата міськради, голови постійної депутатської комісії у справах транспорту, зв’язку і морегосподарського комплексу Костянтина Шпилевого.

Як повідомили кореспонденту Радіо Свобода у прес-службі депутата, відповідне рішення Колегія суддів Одеської області ухвалила після розгляду скарги депутата на ухвалу Приморського райсуду міста, згідно з якою він мав оплатити державному підприємству „Одеський морський торговельний порт” матеріальні збитки у розмірі понад три мільйони гривень, завдані внаслідок зупинки будівництва причалу 29- 1.

Подібний позов до Одеського порту подав і депутат Одеської міськради Георгій Селянин. Стороною у процесі має намір виступити Одеський міськвиконком.

Міська влада вважає, що реалізація концепції розвитку порту призведе до екологічної катастрофи і численних проблем для мешканців Одеси. Із запропонованим варіантом концепції не погодилися депутати міськради.

В ухвалі Апеляційного суду мовиться, що Приморський районний суд при накладанні арешту на майно депутата порушив статті громадянського процесуального кодексу України та не перевірив обставини, які обґрунтовують вимоги позивача.

„Накладання арешту на автомашини здійснене без будь-яких документів, які б засвідчували їхню належність відповідачу. Судом також не з’ясовано, чи є Костянтин Шпилевой відповідачем у справі і чи можливо у зв’язку з цим застосовувати заходи для забезпечення позову стосовно його майна”,- мовиться у рішенні Апеляційного суду.

У зв''язку з вищевикладеним судова колегія зробила висновок, що ухвала Приморського районного суду Одеси прийнята „з порушенням норм процесуального права. Підстави для ухвалення заходів для забезпечення позову у матеріалах справи відсутні”.

Рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що нині скасована ухвала Приморського райсуду Одеси була прийнята за скаргою керівництва Одеського морського торговельного порту і передбачала арешт на автомашини депутата міськради Костянтина Шпилевого – „Мазератті” та дві „БМВ”. Позивач вимагав накласти арешт на майно вартістю три мільйони 187 тисяч 201 гривню 39 коп.

Проти реалізації концепції розвитку порту нині виступає більшість депутатського корпусу Одеської міськради.
XS
SM
MD
LG