Доступність посилання

ТОП новини

Свята у Харкові все ж відклали.


Вікторія Маренич Харків, 23 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Тільки надвечір міська влада Харкова відклала урочистості та концерти на честь Дня міста із сьогоднішнього дня на завтра. На деяких майданчиках концерти тривали зранку.

Сцена готова.
Вранці Харків жив передчуттям свята – Дня міста, до якого дуже старанно і довго готувалися міські чиновники, запрошувалися іноземні делегації та російські зірки естради. На центральній площі міста була збудована сцена, над якою майорів напис „Із святом” і поруч – літак, що здіймається вгору. Враховуючи вчорашню трагедію під Донецьком , це виглядало дуже цинічно. Міський голова Харкова вранці, після покладання квітів на Меморіалі слави, відповідаючи на запитання про те, як свята та феєрверк опівночі поєднуються із днем скорботи, оголошеним в Україні, заявив наступне :

(переклад) “Сьогоднішні заходи відбудуться в повному обсязі, можливо, ми зменшимо кількість веселощів під час святкування, проте місто живе своїм життям, ми сьогодні вшановуємо пам’ять сотен тисяч полеглих ветеранів, вітаємо наших ветеранів, тобто все, що заплановано, проводитимо, але без урочистостей”.

Консульський округ консульства Російської федерації, що розташоване в Харкові, включає і Донецьку область. Тому тут, ще із учорашнього дня організовано „гарячу” телефонну лінію, саме консульство переведене на цілодобовий режим роботи. За добу до консульства вже зателефонували сотні людей, щоб дізнатися про долю своїх близьких та рідних. За словами Ігоря Строкє – радника консульства, коментарів щодо авіакатастрофи вони не надають, оскільки робота комісії на місці авіакатастрофи триває .

(переклад) “Важко сказати, скільки ми будемо ще працювати у такому режимі. Будемо працювати, поки є необхідність, я думаю, що ще кілька діб. Проблем у роботі не виникає, у нас тісна взаємодія із колегами. Генеральний консул перебуває в Донецьку, там надає допомогу. Проблем не виникає”.

Вчора на місці авіакатастрофи працювали і харківські рятувальники – співробітники рятувальної служби аеропорту, два гелікоптери брали участь у пошуковій операції уламків літака. Пізно вночі, за інформацією рятувальної служби аеропорту, вони повернулися до Харкова.

Вже надвечір надійшла інформація від пресової служби Харківської міськради про те, що всі урочисті заходи, заплановані на сьогоднішній день у місті, перенесені на завтра. Проте чимало заходів, запланованих раніше, вже відбулися. Вранці.
XS
SM
MD
LG