Доступність посилання

ТОП новини

Горлівські лікарі приховували зараження пацієнтки СНІДом.


Тарас Москалюк Донецьк, 14 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) — У Горлівці на Донеччині під час пологів жінку заразили СНІДом. Молодій матері влили плазму, яка була виготовлена з крові хворого донора. Лікарі приховували цей факт понад три місяці.


Головний акушер Горлівки Зінаїда Перепелятник каже, що лікарі пологового будинку не винні: «У пологовому відділенні лише те, що ми отримуємо зі станції переливання крові. Іншого нічого немає. Пологове відділення — це структура, яка не займається питаннями заготовлення крові».

У місцевій станції переливання крові з журналістами взагалі не бажають спілкуватись. Співробітники станції просто відкидають факт зараження кров’ю, яку вони передавали для пологового будинку.

Чи було зараження?

Заступниця головного лікаря станції Людмила Низяк під час спілкування з пресою заявила:

— Вам ніхто з цього приводу нічого не може дати. Немає такого випадку.

— Як це — немає? Але ж усі вже говорять…

— Немає, я вам кажу. Нехай вам говорять ті, хто говорить…

Старша медсестра Горлівського центру боротьби зі СНІДом Людмила Абрусник факт зараження жінки підтвердила, але іншої інформації не надала:

— Поступила під наш нагляд. Все в неї поки що нормально.

— А що в неї нормально?

— Її обстежують. Ми не можемо надати вам інформацію без завідувачки.

На офіційну інформацію доведеться зачекати

Молода мешканка Горлівки, яка народжувала свою першу дитину у квітні, під час пологів втратила багато крові. Місцева станція переливання крові надала пологовому будинку необхідну кількість плазми. Життя вдалося врятувати.

Коли у серпні один із постійних донорів знов прийшов здавати кров, то після перевірки в ній знайшли вірус імунодефіциту людини. Після перевірки всіх, кому надавали кров від цієї людини, вірус також знайшли і в жінки, якій робили переливання у пологовому будинку саме у квітні цього року.

Наразі відомо, що дитина і чоловік потерпілої здорові.

А обласне управління охорони здоров’я готує офіційний прес-реліз. Кажуть, що отримати його можна буде лише у п’ятницю.
XS
SM
MD
LG